— Jeg er ikke en del av det kriminelle miljøet. Jeg tror ikke det er så farlig for meg å tyste. Jeg risikerer vel ikke annet enn å bli banket opp. Jeg kan godt ta litt juling, dersom det kan bidra til å oppklare drapet. Jeg gjør det jeg synes er riktig. For Øyvinds del, og for familien hans, sa 34-åringen som forklarte seg i Gulating lagmannsrett i går.

Kort tid etter drapet skal han ha blitt kontaktet av bekjente som angivelig visste at det var Jarle Olsen som hadde «bestilt» drapet på Øyvind Bjarte Madsen. Disse personene skal ikke bare ha vært rasende over det Olsen skulle ha gjort. De visste også at det var Tor Helge Flaten som var blitt sendt til hytten den natten Madsen ble drept.

— Jeg prøvde å få dem til å fortelle det de visste, men de var for redde til å vitne, forklarte 34-åringen. - Jeg fikk inntrykk av at de fortalte meg alt som de selv ikke kunne si.

— Kan det tenkes at de plantet informasjon hos Madsens «streite» venn, fordi de var uvenner med Jarle Olsen? spurte aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby.

— Det tror jeg ikke, svarte 34-åringen. Ingen av de to personene han nevnte har noen gang bekreftet at de har gitt slike opplysninger til 34-åringen, verken i politiavhør eller i byretten.

— Du selv er ikke primærkilde for det du forteller? spurte Jarle Olsens forsvarer, advokat Helge Wesenberg.

— Nei, sa 34-åringen.

— Det gikk mye rykter i tiden etter drapet?

— Ja, sa 34-åringen.

— Jeg må si jeg er veldig provosert, utbrøt Jarle Olsen, som viste til at han hadde vært forfulgt av rykter hele livet. – I en så alvorlig sak sitter du her og snakker om hva du har hørt. Hvor har de som skal ha fortalt deg dette fra? Det er ikke noe faktum her, sa Jarle Olsen.