• Jeg kunne ikke tro det da de sa at jeg ikke fikk lov til å reise hjem. Jeg fikk sjokk, og begynte å gråte, sier Christina.

— Men da de hentet kofferten min skjønte jeg at det var alvor, at jeg ikke fikk være med flyet. De andre i klassen sto på andre siden av sikkerhetsgjerdet og gråt de også.

Hun har ambisjoner om å bli profesjonell ballerina, og trener mye, også utenom skolen. Det unge ballett-talentet har storkost seg på klasseturen, og synes det var fantastisk å få oppleve noen av verdens beste ballerinaer. Men hun ville gjerne vært foruten det ublide møtet med den russiske passkontrollen.

— Jeg spurte dem flere ganger - hvordan skal jeg klare meg i St. Petersburg, jeg kjenner jo ingen? Skal jeg bo på gaten? De svarte bare at det var ikke deres problem. Heldigvis kjente stefaren min en som fikk ordnet en leilighet til oss. For siden Siren (skolens turleder, red.anm.) ikke lenger hadde gyldig visum, kunne vi ikke ta inn på hotell.

— Jeg håper så mye at vi får papirene i tide, sånn at vi rekker flyet som går torsdag! Det er en avslutningsfest på skolen den dagen, men den rekker jeg kanskje ikke. Nå vil jeg bare dra så fort som mulig. Jeg lengter veldig til Bergen, sier Christina.