• Jeg har ikke hatt orden i papirene mine, men noen svindler er jeg ikke, sier 30-åringen som er siktet for bedrageri mot Trafikkskaddes Forening Vestlandet.

Politiet har foreløpig siktet Harstad-mannen for grovt bedrageri og manglende regnskapsførsel. Saken er fremdeles under etterforskning.

— Har fått oppgjør

Ett av 30-åringens mange firmaer, Pro Sales AS, brukte skoleelever over hele landet til å selge pins til inntekt for Trafikkskaddes Forening Vestlandet. Både skoler og elever skal ha blitt lovet bonuser og trafikksikringsutstyr som de aldri skal ha fått.

— Alle skoler og elever har fått oppgjør, hevder 30-åringen.

— Men BT kjenner til at det motsatte er tilfellet?

— Ja, kanskje noen få elever ikke har fått cd-platene vi lovet dem. Hvis andre savner oppgjør, er det faktisk deres egen skyld, sier den svindelsiktede mannen.

30-åringen hevder også at Trafikkskaddes Forening Vestlandet har fått det de har krav på.

— Jeg skylder dem ikke en krone, sier han.

Håper det går i dass

Pro Sales AS ble slått konkurs i fjor. Da opphørte også samarbeidet med Trafikkskaddes Forening Vestlandet.

— I etterkant angrer jeg på at jeg innledet forretningsforbindelse med dem. Jeg er blitt offer for interne stridigheter og fraksjonsvirksomhet i foreningen. Enkelte medlemmer har villet ta meg. Nå håper jeg det går i dass med foreningen, freser 30-åringen.

Han vil ikke si så mye om politiets siktelse. Det er økoavsnittet ved Hordaland politidistrikt som etterforsker saken.

— Jeg erkjenner å ha opptrådt uryddig med regnskapsførsel og innbetaling av offentlige avgifter. Det er jeg innstilt på å bli straffet for, men ikke for bedrageri, sier mannen.

Han innser samtidig at han ikke egner seg til å drive egen butikk.

— Jeg har hatt for store ambisjoner på egne vegne. Nå har jeg fått annet arbeid, og håper å få lagt denne saken bak meg, sier 30-åringen.