— Vi drømte om at vi skulle klare å bli nykter, få familie og hvitt hus med hage. Sånne klassiske greier, sier han og smiler forsiktig.

Fingrene fikler med lighteren. Mannen sitter alene på en malingsslitt, grønn benk i et stille hjørne av Nygårdsparken. Det suser i svære trekroner over oss.

— Hun var en nær venn. Vi vokste opp sammen, vi snakket sammen, vi drømte sammen, sier 36-åringen til BT.

- Nå har hun fått ro

— Men jeg klarer ikke å reagere slik jeg burde. J

Jeg tenker at hun endelig har fått ro. Ikke misforstå. Men hele livet hennes har vært et jag.

Nå slipper hun stresset, slipper å ødelegge seg selv langsomt. Jeg tror hun har det bedre nå.

Han drar frem en pakke Rød Mix fra brystlommen.

Så forteller han at han hørte om drapet lørdag.

— Nå sitter jeg her og lurer på om jeg skal ringe til moren hennes. For å høre når begravelsen er.

Men jeg vet ikke om det passer seg, nøler han. Han har kjent drapsofferet i mange år. Begge vokste opp i Sandviken. Han forteller at hun begynte å prostituere seg veldig tidlig.

— Hun var skjønn. Men jeg har litt dårlig samvittighet for henne. Gjengen jeg vanket i drev med en del drikking og hasjing, og hun slang rundt med oss. Pantet flasker for oss. Hun er den eneste jeg vet om som begynte å prostituere seg for å få penger til klær og blader og sånn, sier han.

Kjent i miljøet

I en årrekke har den drepte 27-åringen vært kjent i narkotika- og prostitusjonsmiljøet i Bergen og Oslo. Kvinnen pendlet mellom de to byene, men hadde også rusfrie perioder.

— Det var jeg som motiverte henne til å prøve Floen-kollektivet. Vi bodde der samtidig, forteller mannen på benken.

Det svirrer masse rykter om drapet på den prostituerte 27-åringen i rusmiljøet i Nygårdsparken. Barndomsvennen forteller at hun skal ha vært sammen med en venninne, da hun ble plukket opp av den siktete 50-åringen.

— Han var svært oppsatt på at det var henne han ville ha, trolig fordi hun ble avbildet naken i et norsk pornoblad forrige måned. Bladet trykket to år gamle bilder og et intervju med henne, sier han.

Han traff henne siste gang i forrige uke. På sosialkontoret.

— Hun hadde søkt om Subutex, sier han. Mobiltelefonen ligg på benken. Men han vet ennå ikke om han tør å ringe moren.

PREGER MILJØET: Drapet på den 27 år gamle prostituerte kvinnen på Laksevåg har gjort sterkt inntrykk på rusmiljøet i Nygårdsparken. En 36 år gammel barndomsvenn sørger over at hun er borte. Han ønsker å være anonym.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ