— Vi vurderer fortløpende om vi må stenge deler av hotellet, sier driftssjef Tom Kjerland.

Morgentimene ved Edvard Grieg Quality Hotel forløp nesten som normalt. Driftssjef Tom Kjerland stod egenhendig for frokostserveringen, og resepsjonen ble bemannet av lærlinger.

— Jeg regner med å ha en 12-14 timers arbeidsdag. Vi i ledelsen kjemper også for arbeidsplassen vår. Så lenge det er forsvarlig, vil vi opprettholde et tilbud til kundene, sier Kjerland.

Streikevaktene oppfordrer leverandører om å stoppe vareleveringen til hotellet.

— Vi kan holde åpent til og med søndag. Etter det er det mer usikkert, sier Kjerland.

Serverte kaffe til streikende

Til tross for den tilspissede konflikten, er det en god tone mellom ledelsen og streikevaktene. Driftssjefen serverte kaffe til de organiserte i dag tidlig.

— Vi krangler ikke personlig med hverandre. Alle er enige om at vår lønn er for lav. Vi prøver å holde en hyggelig tone fordi vi er avhengige av hverandre etter streiken, sier hovedtillitsvalgt Erich Heigl.

Ledelsen ved hotellet satte i går opp et kamera for å overvåke streikevaktene. Streikegeneral Arild Hamre vil i løpet av dagen melde forholdet til Datatilsynet.

— Får vi et pålegg fra Datatilsynet, vil vi selvfølgelig vurdere å fjerne kameraet. Vi ønsker ikke å bryte lovverket, forsikrer Kjerland.

DIREKTØR PÅ GULVET: Hotelldirektør Nina Schanke Nilsen måtte selv ta en tørn i baren i går.
FOTO: HELGE HANSEN