• Vi håper og tror at mysteriet med min fars forsvinning nå blir løst, sier Janiche Spjeld.

BJARNE KVAM

— Hele familien er takknemlig for at saken nå er blitt gjenopptatt, sier Jan Arne Spjelds eldste datter Janiche til Bergens Tidende.Jan Arne Spjeld (62) forsvant fra familiens landsted i Samnanger den 17. oktober 1997. Tapet av faren under mystiske omstendigheter har rammet familien sterkt, og preger dem daglig. De mener saken er full av spørsmål, og dessuten skremmende forhold. Knapt ett år etter forsvinningen ble et hytteanneks på landstedet i Samnanger sprengt i fillebiter av dynamitt. Det har vært innbrudd, og de har funnet en rakett på stedet.

For politiet var Spjelds forsvinning kun en savnet-sak, aldri en kriminalsak. Det ble raskt konkludert med at mannen hadde gått i elven og druknet.Han er aldri blitt funnet.I årevis har familien arbeidet for å få politiet til å se nærmere på saken. Nå er de takknemlig for at det som er mulig å gjøre, nå skal gjøres. Tirsdag hadde de møte med etterforskerne fra Kripos og Hordaland politidistrikt.- Det var et svært positivt møte. Politiet tar saken seriøst og vi er trygg på at saken er i de beste hender.

fakta/Spjeld-saken* 17. oktober 1997 var bergenseren Jan Arne Spjeld (62) på hytten i Samnanger, for å pusse opp. Han fikk hjelp av en mann i 30-årene. Denne mannen har fortalt at Spjeld gikk ut av hytten klokken 21.30. Siden har ingen sett familiefaren. Liket er aldri funnet. * Spjelds genser, T-skjorte, klokke, gummistøvel, og lommelykt er funnet på ulike steder i området. Det har vært foretatt omfattende søk på land og til vanns uten å finne savnede. De pårørende frykter at Spjeld er drept.