Smp.no sender kveldens treningskamp mellom AaFK og Kristiansund BK gratis. Kampen starter 18.00, sendingen starter 17.50

Selv om Trond Fredriksen sier de fortsatt ikke har bestemt seg for en førsteellever, så virker det som de fleste brikkene begynner å falle på plass. Sentralt på midtbanen ser det ut som kaptein Bjørn Helge Riise får selskap av Vebjørn Hoff.

Det er duoen som er blitt brukt mest fra start i treningskampene, men i kveldens kamp mot KBK skal Thomas Martinussen starte.

- Fair

- Slik det har sett ut i oppkjøringen, så er det jeg og Vebjørn som konkurrere mest om å spille med Bjørn Helge. Vebjørn spilte mye i fjor og var i bra slag, men jeg prøvde å bygge meg opp etter 2014-sesongen som var en krise for meg, sier Martinussen.

Hoff startet de sju siste seriekampene i forrige sesong.

- I fjor spilte Vebjørn fordi han var bedre enn meg, og det er helt fair. Jeg vet konkurransen er tøff, men jeg har hatt ei bra oppkjøring og har utviklet meg, sier Martinussen.Han vurderte i fjor et utlån, men bestemte seg for å bli da oppkjøringen startet igjen.

Utgående kontrakt

- Jeg skjønner at jeg bør spille når jeg er 21 år og på utgående kontrakt, men jeg tar det litt som det kommer. Det er viktig å være på tå hver og klar når sjansen kommer, sier han.

Trond Fredriksen sier rett ut at midtbanespilleren må gripe sjansen i kveldens kamp.

- Han må spille bedre enn dem han konkurrerer mot, derfor er det viktig at han gjør en god kamp mot KBK. Akkurat nå har Vebjørn og Bjørn Helge spilt mest, men i tillegg til Thomas kan også Orry spille der. Når Carlsen er i kampform, kan han også bli vurdert der, sier AaFK-treneren.

Gretarsson starter

Også Daniel Gretarsson får en etterlengtet sjanse fra start.

- Daniel har fått spille litt lite, men samtidig har han hatt en fin oppkjøring. Daniel er en kommende god midtstopper, men han må få litt kjøtt på kroppen og erfaring, sier Fredriksen.

Dette er ei travel uke for AaFK med kamp i kveld og generalprøve mot Molde lørdag.

- Vi er inne i ei veldig viktig uke i sluttfasen av oppkjøringen. Nå handler det om å være best mulig forberedt til seriestarten neste uke, sier Fredriksen.