• Skulle det først bli en høyrepolitiker i denne stolen, er jeg glad for at det ble deg, Erna!

Sylvia Brustad hilste varmt og vennskapelig da hun tok imot etterfølgeren som kommunal— og regionalminister. Erna Solberg og Sylvia Brustad er gamle kjente fra Stortinget.

Ekspedisjonssjefer, byråsjefer og andre toppledere i departementet sto oppmarsjert på rekke og rad da Solberg steg inn på statsrådskontoret for å avløse arbeiderpartikvinnen fra Hedmark.

Ingen fremmed fugl

Den nye sjefen er ingen fremmed fugl i departementet. Hun kjenner sakene inngående fra komitearbeidet i Stortinget, og hun kjenner de fleste lederne i Kommunal- og regionaldepartementet.

— Dette er en spennende dag for meg. Det er synd å si at jeg er glad for å kaste deg ut herfra, men jeg er i hvert fall glad for at det er blitt et politisk skifte. Som minister har du likevel vært god å samarbeide med, sa statsråd Solberg.

Avskjedsønskene

Sylvia Brustad overrakte henne en stor bukett røde roser. Hun ønsket i den vesle hilsningstalen at høyrestatsråden fra Bergen vil være spesielt opptatt av boligpolitikken, det kommunale selvstyret, og dessuten forsøke å gjøre noe med inntektsfordelingen mellom kommunene.

— I tillegg vil jeg håpe at du tar et tak i den tunge innvandringssektoren som du og jeg har snakket så mye sammen om, sa Brustad.

VARM AVSKJED: Kommunal- og regionalminister Erna Solberg (H) fikk en varm avskjedshilsen fra Sylvia Brustad.
FOTO: SCANPIX