Likevel sier Olsen, en av de tre som er tiltalt for drapet på oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen, at han valgte å bruke Flaten til en "smellejobb" mot Madsen.

— Trakk kniven

Olsen utdypet torsdag formiddag sitt forhold til den dømte voldsmannen Flaten.

— Han er ikke en person jeg omgås. En gang trakk han kniven på et nachspiel hjemme hos meg og sa han skulle drepe meg. Jeg hadde vært i klinsj med ham alle de gangene jeg hadde møtt ham, sa Olsen under andre dag av ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Olsen hadde forklart i retten dagen før at han hadde videreformidlet et torpedo-oppdrag til Flaten. Flaten skulle gi Madsen "noen smeller" for å overtale ham til å betale en angivelig narkogjeld til en MC-mann i Oslo.

Aktor Gert Johan Kjelby ville vite hvorfor Olsen valgte nettopp Flaten til oppdraget, ettersom Olsen og Flaten ikke akkurat hadde vært bestevenner. Olsen forklarte at det var en kamerat av ham, den såkalte fotballspilleren, som hadde foreslått Flaten.

"Luse-opplegg"

— Jeg tenkte at han måtte være grei for et slikt luse-opplegg. Det er jo ikke akkurat noen kunst å gi noen flatnever, forklarte Olsen torsdag.

— Luse-opplegg? spurte aktor.

— Ja, et luse-opplegg, et pingle-opplegg. Det var jo ikke snakk om et heavy opplegg, skyte ham i knærne eller noe sånt, sa Olsen.

FORKLARER SEG: Jarle Olsen fortsetter i dag meg sin forklaring. FOTO: FRED IVAR KLEMETSEN