— Jeg er nå en enkel, blond sjel som trodde at naust var et sted man oppbevarte trollgarn og båtutstyr. Men i Os har jeg lært at naust er noe langt mer. Det er treetasjers bygninger som selges ut til rike bergensere.

SV-politiker Torill Otterskred hamret løs på Frp-kommunen Os' liberale strandsonepolitikk på folkemøtet i går kveld. Og etter applausen å dømme, hadde hun minst like mange sympatisører i salen som ordfører Søviknes.

Debatten ble et heftig bikkjeslagsmål mellom ordføreren i Frp-styrte Os, og SVs andrekandidat, som av mange regnes som den fremste opposisjonspolitikeren i kommunen. De to er også fylkesordførerkandidater for sine partier.

I går handlet det aller meste om Os, og frontene var steile, enten debatten handlet om skole, samferdsel, privatisering eller asylsøkere.

Otterskred kalte Os ungdomsskule for et katastrofeområde. Søviknes angrep henne for å svartmale forholdene på skolen.

Frp-ordføreren skrøt villig vekk om hva han og Frp har oppnådd de siste fire årene, for eksempel full barnehagedekning og makspris på 2500 kroner. Eller at pengene nå renner inn i Os-kassen fordi kommunen var lur nok til å selge aksjeposter i BKK og Oskraft.

— Hadde vi beholdt aksjene ville vi fått en avkastning på 1-2 prosent. Nå får vi det tredobbelte, sa Søviknes.

Selv om flyktning- og asylpolitikk ikke var forhåndsannonsert som tema på møtet, gikk Otterskred i klinsj med motstanderen og etterlyste mer medmenneskelighet og verdighet, og at Os måtte være et inkluderende samfunn.

Otterskred tok også avstand fra påstanden om at asylsøkere er overrepresenterte på kriminalitetsstatistikken.

— Hvis vi tar partilistene til Frp og SV, er jeg sikker på at du finner mer enn én kriminell lenge før du har talt til hundre, sa Otterskred til trampeklapp fra sin supportergjeng i salen.