— Det er latterlig, sier Helene, som likevel tar Beinveien for å komme seg til universitetet.

— Vi har jo ikke så mye valg. Det er tåpelig at politikerne skal tvinge oss til å ta fergen til by'n.

Og det er nettopp det som er saken. Helene vil selv velge om hun skal ta buss eller båt inn til Bergen sentrum.

— Jeg tok Beinveien før bussene ble innstilt, det er et greit tilbud. Så slipper jeg alle tunnelene, sier Helene, som også jobber på en bensinstasjon på Askøy. Der hører hun mye snakk og klaging over det nye systemet. Folk er irriterte, og flere er begynt å kjøre bil inn til byen igjen.

Et problem er at gratisbussen fra Nøstet blir fort full tidlig på morgenen.

Eva liker uansett best å ta bussen til byen.

— Jeg hadde klart meg fint uten fergen, sier hun. Dersom Eva skulle tatt bussen til skolen slik ordningen er nå, måtte hun først tatt buss fra Kollevågen til Fyllingsdalen, og deretter byttet og tatt en annen buss videre til skolen, og den kjører ikke strake veien.

— Jeg gjorde det en gang, men da kom ikke den andre bussen i det hele tatt, og jeg måtte vente i en time, nikker Eli bifallende fra nabosetet.

Oppfordringen til politikerne er klar: Flere busser. Om bussene inn til sentrum absolutt må innstilles på dagtid, bør det i hvert fall settes inn flere bussavganger fra resten av Askøy til Kleppestø, der Beinveien går fra.

IKKE IMPONERT: Helene Hjønnevåg Sunde (t.v.), Eva Hjønnevåg Sunde og Eli Skimmeland liker dårlig at busstilbudet fra Askøy er blitt dårligere. Nå står valget mellom Beinveien og bil på formiddagene.<p/>FOTO: ARNE NILSEN