• Hvis folk sier de er lurt, er det ikke annet enn utålmodighet, mener deleier i Instinkt Modellbyrå, Michael Kristensen (43).

— Vi er en bedrift under oppstart, og vi jobber seriøst med å lage et modellbyrå. Det er nå jobbene begynner å komme, sier Kristensen.

Han sier Instinkt ble startet i juni 2002. De har rundt 100 modeller i sine registre. Rundt 80 av dem er presentert på selskapets nettside. Han hevder selskapet gjorde mye for modell Ragnhild Marie Alvær.

— Vi jobbet mye for å få henne opp og frem, laget fotoportofolie og fikk henne med i Frøken Norge-konkurransen.

— Ja, hun hevder det var det eneste dere gjorde, og det kunne hun like gjerne gjort selv?

— Det var på den måten vi prøvde å få henne frem, sier Kristensen.

— Hun hevder dere i løpet av et år ikke fikk skaffet henne et eneste tilbud om jobb?

— Vi hadde en konkret jobb, men visste at hun ikke var tilgjengelig. Det var ikke noen strøm av jobber. Vi skaffet jobb i en musikkvideo, men da hadde hun sluttet hos oss.

— Kjenner du deg igjen i kritikken mot byrået?

— Nei, vi står på. Vi kan ikke garantere jobber til noen som helst.

Kristensen medgir at byrået ikke har noen kontakter i utlandet, men avviser samtidig at byrået skryter av «internasjonale kontakter». Ifølge Kristensen ble praksisen med å ta 2000 kroner i inngangsbillett forlatt tidligere i år. Han sier at rundt ti av modellene har hatt jobber i 2003 - fra ett til tre oppdrag hver.

— Er det noen vits i å la folk betale 2000-3000 kroner uten at de får noe å gjøre?

— Vi skal bli kjent i markedet og trenger et stort utvalg. Det er ulike konsepter i dagligvaremarkedet, slik er det også innen modellbyråer, sier Kristensen, som avviser at byrået utnytter unge menneskers drømmer.

— Det er feil. Vi heller kaldt vann i blodet på dem som har for store vyer.