Episoden fant sted i august 1999. Bilisten ble ilagt et forelegg for uvettig kjøring på 6000 kroner, men vedtok ikke boten fordi han mente bilen aldri hadde berørt billettøren.

I dag sto de to igjen ansikt til ansikt i Nordhordland herredsrett, hvor domstolen skal prøve å avgjøre hva som egentlig skjedde den solfylte ettermiddagen for to år siden.

Alle bilene flyttet

— Jeg kom tidlig til kaien, stilte bilen i kø, låste og gikk for å spise. Da jeg kom tilbake, hadde billettøren flyttet alle de andre bilene over i et annet oppstillingsfelt, forklarte den tiltalte 47-åringen i retten.

Bergenseren mente han likevel hadde krav på sin opprinnelige plass i køen, og forlangte overfor fergebillettøren å få være med på neste ferge.

— Han bare nektet, og kommanderte meg bakerst i køen, sa tiltalte.

Fly forbannet rullet bergenseren bilen sin sakte nærmere billettøren, som stod rett foran og dirigerte de øvrige bilene.

— Hensikten var å stille bilen opp rett foran bommen, slik at de måtte ta meg om bord på neste ferge, hevder tiltalte.

- Kjørte inn i kneet mitt

Fergebillettøren sa i sin forklaring at han følte seg svært presset.

— Tiltalte prøvde å presse seg om bord i fergen, men jeg bestemte meg for å bare bli stående. Bilen kom stadig nærmere, og til slutt kjørte han støtfangeren inn i kneet mitt, påstår den 40 år gamle billettøren, som har gjennomgått en meniskoperasjon etter episoden på Fedje.

Dette benekter bilisten, som har en helt annen versjon av hendelsen.

— Billettøren snudde seg brått mot bilen min, og banket knyttneven knallhardt i panseret. Samtidig mistet han balansen og ramlet med hele overkroppen opp på bilen. Han var så opphisset at han dirret, sa tiltalte i retten.

Fergebillettøren bekrefter at han slo i panseret, men hevder det var en spontan reaksjon på påkjørselen.

Nektet skademelding

Den neste kontakten mellom de to skjedde da fergen kom tilbake til Fedje. Tiltalte ville da ha billettøren til å skrive under på et skademeldingsskjema, noe han nektet.

Vel om bord ble bilisten bedt om å bli med billettøren opp til kapteinen.

— Der forklarte vi ham at oppførselen hans var helt uakseptabel, hevder billettøren. Tiltaltes forklaring var en litt annen.

— De spurte om jeg aktet å sende inn skademeldingen. Da jeg svarte bekreftende, svarte de at "hvis det skulle være sånn, så hadde de sine måter å ordne slikt på", hevder 47-åringen. Rettssaken fortsetter utover dagen med flere vitneforklaringer.

bt.no følger saken.