• Det er vi som er blitt truet og trakassert gjennom en årrekke. Dette er bare sprøyt fra ende til annen, sier Frp-toppen til BT.

Etter først å ha avtalt å møte BT, valgte Frp-toppen å trekke seg fra intervjuet. Årsaken han oppgir er at familien har hatt nok trøbbel. Nå ønsker de ro.

— Det har vært et sant helvete, sier han.

Han forteller om trusler, trakassering og om sin sønn som er blitt slått ned. Svigersønnen får skylden. Det hele forklarer han med en årelang konflikt, som startet med en krangel om barnefordeling da Frp-toppens datter flyttet fra svigersønnen. Nå har de imidlertid flyttet sammen igjen.

— Hvordan forklarer du at disse anklagene rettes mot deg?

— Dette er ingen sak. Politiet har etterforsket den i 18 måneder. Hadde det vært noe, så hadde de funnet det. Dette er ingen sak, gjentar Frp-toppen.

— Du forteller om trusler og trakassering. Har du valgt å beskytte deg eller din sønn på noen måte?

— Jeg vil ikke kommentere saken, svarer Frp-toppen.

BT vet imidlertid at Frp-toppen har vært hos politiet og forklart at han orienterte seg om muligheten for å skaffe beskyttelse rundt sin sønn.

— Jeg var nødt til å gjøre det, slik at han kan gå trygt på gaten, skal Frp-toppen ha forklart.

— Jeg har overhodet ikke leid noen torpedo, sier Frp-toppen til BT.

At Statsadvokaten ikke vil godta politiets innstilling om henleggelse, tar Frp-toppen med knusende ro.

— Når alt kommer på bordet vil dere se at dette ikke er noen sak, sier Frp-toppen, som i motsetning til sin svigersønn ikke har noe å utsette på politiet.

— Det gjør det de kan. Det er loven det er noe galt med. Bevæpnet politiet har vært hjemme hos meg. Så ille har det vært, forteller Frp-toppen.

Han mener politiet kan stå bak hele historien.

— Mener du den er laget av politiet for å skremme svigersønnen din.

— Ja, det er min teori. Og jeg vil rose politiet, for nå har det vært fred i halvannet år.