Han reagerer sterkt på at tidligere leder Astrid Sirnes og nåværende leder Gunnhild Berge Stang i BUL Bergen, eller vil avvikle virksomheten enn å motta inntekter fra spilleautomater.

Lund mener han ikke har noe problem med å forsvare at BUL Oslo stemte for at moderorganisasjonen Noregs Ungdomslag (NU) skulle benytte anledningen til å tjene penger på spilleautomater.

Han synes fortsatt det er beklagelig at Bergen og lokallagene fra Vestlandet fikk flertallet i NU med seg på et nei til spilleautomater.

— Vi i Oslo var også klar over at spilleautomater var etisk problematisk. Med vi mente, og det har vist seg i ettertid, at fordi om NU sa nei til automater, ville ikke det føre til at det ble 150 færre spilleautomater i Norge. Det førte bare til at andre enn NU fikk inntekter fra de samme automatene. NU kan på en måte gå ned med det etiske flagget til topps, men det har ikke hjulpet de spilleavhengige i Norge det minste, sier Lund.

— Verken NU eller så vidt jeg vet noen av BUL-lagene i Bergen har forsøkt å påvirke myndighetene til å redusere tallet på spilleautomater. Da blir dette mer skinnehellig enn etisk høyverdig, sier Lund.