12. juli skal Svein Edvin si ja til Camilla Bruheim i Skjold kirke. De to er fullt klar over at bryllupet kommer til å bli kostbar moro.

— Vi regner med at vi må ut med 80-90.000. Bare leie av selskapslokale og middag til 30 gjester kommer på nærmere 50.000, sier Svein Edvin. Kjæresteparet synes det er greit å betale 805 kroner for å bli mann og kone.

— Jeg vet at mange menigheter sliter økonomisk. Å ta en liten avgift fra brudepar er en smart måte å få inn litt ekstra penger på, sier Svein Edvin.

— På en måte synes jeg det blir litt feil når kirken krever penger for å vie brudepar, men så lenge det ikke er mer enn 800 kroner er det greit nok, sier Camilla.

Det vordende brudeparet var i går hos Brudehuset i Teatergaten for å finne et staselig antrekk til brudgommen. Brudekjolen er plukket ut for flere måneder siden.

— Jeg har ikke fått se brudekjolen, men prisen har jeg fått vite. I forhold til kjolen til Camilla er et eventuelt gebyr for vielsen bare småtteri, sier Svein Edvin.

De to tror ikke et gebyr på 800 kroner vil gjøre at færre gifter seg i kirken. Dessuten har de god tro på at de skal klare å lure seg unna et eventuelt gebyr.

— En kamerat av meg som er prest skal vie oss, så det er nok mulig å snike seg til litt rabatt, smiler Svein Edvin.

SPILLER LITEN ROLLE: Svein Edvin Håvåg blir ikke skremt av et mulig gebyr på 805 kroner. 12. juli gifter han seg med Camilla Bruheim i Skjold kirke. I går prøvde han bryllupsantrekk, med hjelp fra Hilde Bruvik hos Brudehuset.<p/>FOTO: TOR HØVIK