Følelsenav ro og fred senker seg så ettertrykkelig og kjapt på det nyoppussede kjøkkenet med innslag av pasteller, at det faktisk blir helt påkrevd med en pustepause. Det er som å være tilbake til barndommens morgener med radiotrimmen i bakgrunnen; "Stå med føtene saman og køyr!”

Mantrenger ikke engang lukke øynene for å kjenne smaken av hjemmelaget brød med gul sunda og kald helmelk. Eller sagopudding med rød, søt saus, for den saks skyld.

- Det varhelt tilfeldig at vi havnet her i Gravdal. Vi så et fint hus i Gamle Bergen som vi nesten fikk, og da fikk vi blod på tann og gikk på visninger over alt. Dette huset fra femtitallet var malingslitt og taket originalt, men vi så potensialet i det, forteller Christine Renee Kjellby.

Nå erdet kun uker igjen til 35-åringen er ferdig med sykepleierutdannelsen. Hjemmet deler hun med ektemannen Ronny Olsen, deres sju år gamle sønn Oliver og datteren Kaia Renèe som fyller fire.

- Rett etter at vi flyttet inn, begynte det å lekke fra taket. Vi lå i sengen og så på at det dryppet ved siden av, sier Christine med et smil.

Det tross alt godt og vel seks år siden de overtok huset, og taket er fikset for lengst. Utenfor, i hagen, vokser det gamle vakre peoner og rododendron.

Han er36 år og står på rullebrett

- Har alltid likt retrostilen og gått på Fretex og bruktmarkeder. Den gangen da jeg fant sølvsuperen på Fretex, la jeg meg over den, ringte til Ronny og sa; kom og hent meg!

Radiomøbelet i teak står sentralt plassert i stuen, og fungerer fremdeles fint.

Deteneste som ikke er pusset opp, er musikkrommet, eller gutterommet, som Christine kaller det. Det rommer både en hel del pø og gitarene til far i huset, som spiller i band.

- Han er36 år og står på rullebrett, konstaterer fruen fornøyd.

Miks: Klokken av nyere årgang med retrolook er kjøpt i London. Christine er glad i bokser og koppene er en blanding av gammelt og nytt. Den innrammede handlelisten laget sønnen da han var fem år.
GIDSKE STARK

Hun har allerede fullstendig klart for seg i hodet hvordan dette værelset også skal bli seende ut, når bare alt er i boks.

- Blir noklitt turkist, der inne også. Det dukker opp ideer hele tiden. Noen ganger er det gjerne en fargekombinasjon som setter tankene i sving, forklarer hun.

Mye avinventaret i huset har paret overtatt fra andre i familien. Både det grå respatexbordet på kjøkkenet og stålampen i stuen, med tre skjermer i ulike farger, er fra svigerforeldrene.

Det rosa skapet og den hvitmalte skjenken i samme stil, har de fått av en tante.

Lykkestundene

På bloggen Møbel Pøbel deler tobarnsmoren tips og ideer til hus og hjem.

- Det var Ronny som kom på navnet. Jeg pusser opp gamle møbler hele tiden. Må ha ting med litt sjel, og det er godt å sette sitt eget preg på det, slår hun fast.

Bortsett fra fjernsynet og den grå sofaen i stuen som mannen har plukket ut, er det meste av interiøret gjenbruk.

- I stedetfor å kvitte oss med det indiske, brune sofabordet med metallbeslag, fjernet jeg beslagene og malte det. Det trenger ikke koste så mye, og at du sparer miljøet er et pluss. Det nye kjøkkenet vårt kom på 20.000 kroner og hyllene over disken kjøpte vi hos Biltema, forteller Christine.

Lykkestundene hennes handler gjerne om å føle at hun har nok tid til barna. Til å være sammen og lese for dem.

- Jeg blirbare mer og mer glad i huset. I denne perioden når jeg har gått på skole med såpass mange utfordringer som det er, er det så godt å komme hjem til noe som er kjent. Det er noe av det jeg har satt mest pris på. Alt er ved det samme her.

Dyremotiv: Bambi-lampen fikk datteren til 1-årsdagen, sommerfugltapetet er fra Ferm Living.
GIDSKE STARK