- Jeg har solgt kostbare boliger i en årrekke, men har sjelden sett en med lignende kvaliteter, sier Hugo Førde, boligmegler i DNB Eiendom Residens.

Det er Eirik Neverdal og konen som selger boligen. Bergenseren drev i sin tid verft på Fjellstrand, som han solgte til Kværner. 

Til nettstedet midtsiden begrunnet han salget med at ungene var blitt voksne. Nå skal han og konen flytte til Strøno.

- Nesten klisjeaktig

Han mener 18 millioner kroner ikke er avskrekkende, vel og merke for dem som har penger.

- Kjøpergruppen til dette stedet er jo begrenset. Det høres nesten litt klisjeaktig ut, men her får man faktisk mye bolig for pengene. Skulle man ha kjøpt tomt og bygget dette, ville det ha kostet langt mer enn prisantydning. Teknisk verdi er 25,8 millioner kroner, sier Førde.

Boligens primærrom er 528 kvadratmeter, noe som gir en kvadratmeterpris på i overkant av 34.000 kroner dersom den selges for 18 millioner kroner.

Boligen er faktisk en av landets dyreste som er til salgs. Ifølge finn.no er det rundt 50 boliger på landsbasis som koster det samme eller mer enn boligen som nå er til salgs i Os.

Eiendommen er Vestlandets tredje dyreste som nå er til salgs.

Varierte etasjer

I underetasjen er det blant annet biljardstue, trimrom, dusj, badstue, vinkjeller og bod.

I første etasje er det spisestue, bibliotek og tv-stue. Her er også flere utganger til hagen, i tillegg til stue og kjøkken, for å nevne noe.

Ovenpå er det tre soverom, like mange bad og garderober og utfang til to altaner.

I prospektet skryter Førde av boligen og mener den er en av fylkets flotteste.

- Kortere reisetid

Fjordhotellet Solstrand ligger like i nærheten. Bjørnefjorden golfklubb er 200 meter unna langs veien. Området regnes for å være det mest eksklusive strøket i Os.

- Når den nye veien mellom Os og Bergen blir ferdig, vil også reisetiden bli betraktelig redusert. Huset selges nå fordi eiernes barn er voksne og flytter ut, opplyser Hugo Førde.

Ordføreren fornøyd

Os-ordfører Terje Søviknes kjenner ikke til at det har vært solgt dyrere boliger i Os noensinne.

- For noen år siden ble det omsatt flere praktfulle eiendommer, men prisnivået har jo steget betraktelig, sier Søviknes.

- Hva tenker du om det?

- Bolig- og eiendomsprisene har jo gått opp over hele landet, men Os er en kommune i rivende utvikling. Vi er en av de stedene som har størst folkevekst i landet, noe som medfører økt press på boliger.

- Jeg synes det er bra at vi har eiendommer som prises så høyt som 18 millioner kroner, fordi det viser at kommunen vår er attraktiv. Samtidig må det arbeides for at utbyggerne bygger for de yngste, slik at de kan kjøpe bolig, sier Søviknes.