• Drømmetomten

  Der andre så et nedslitt hus, så Remi Andre Iversen og Kristin Fivelstad bare potensiale.

  VIDEO: Bjørn Erik Larsen

 • 100 ÅR GAMMELT: Dette huset ble solgt til 1,3 millioner over takst - gammelt, nedslitt, i en flystøysone og uten innlagt vann. Men det unge paret så potensiale i det.

  FOTO: Bjørn Erik Larsen

 • GAMMELT: I huset står det fortsatt gammelt innventar.

  FOTO: Bjørn Erik Larsen

 • OVNER: Det står flere gamle ovner igjen i huset. Kristin vil gi dem bort - alle unntatt en, som de skal ha i spisestuen.

  FOTO: Bjørn Erik Larsen

 • LOFTET: Nesten hele er malt.

  FOTO: Bjørn Erik Larsen

- Dette er drømmetomten ved sjøen

Mange så et gammelt og nedslitt hus. Men disse to så potensiale.

Remi Andre Iversen og Kristin Fivelstad betalte 3,8 millioner kroner for et hus på Bjorøy som ligger i en helikopterstøysone, må renoveres og ikke har innlagt vann. Huset var takstet til 2,5 millioner - og ble dermed solgt til 1,3 millioner over taksten.

Det var et impulskjøp. Jeg visste ikke hvor Bjorøy var i det hele tatt, og vi hadde ikke engang snakket med banken

Men flere hundre var på visning og folk stopper til stadighet utenfor for å betrakte det nesten 100 år gamle bygget. Så hva er det som er så spesielt med det?

- Det er veldig mange som er nysgjerrige. Folk går forbi, stopper og hvisker. Jeg prøver å si hei, men de svarer ikke. Noen ganger prøver de å kikke inn vinduene, sier Kristin.

- Ja, i dette spøkelseshuset, sier Remi.

Hus med affeksjonsverdi

- Jeg tror huset har en stor affeksjonsverdi for mange av beboerne på Bjorøy. Det blir forbindet med sommeridyll, sier Remi.

Med på kjøpet fulgte et gjestehus, naust og en stor hage. Tomten er på syv mål, og ligger rett ved sjøen. Det unge paret tenker også på å kjøpe seg en båt.

- Noen synes vi ødelegger huset med oppussingen, mens andre synes det er bra at noen holder liv i det. Naboen sier det er fint å se lys i vinduene igjen på kveldene, sier Kristin.

Huset har stått tomt lenge. Det har blitt brukt som fritids- og feriehus lenge, men har ikke blitt bebodd fast av noen siden 80-tallet.

- Huset ble faktisk solgt i mai til noen andre. Men så ble det funnet ut at deler av huset var vernet, og det ble rettsak. De trakk seg fra kjøpet. Så nå har selgerne gravd frem alle opplysninger om eiendommen, forteller Remi.

Impulskjøp

Paret tok over huset syvende oktober, og flyttet inn i slutten av februar.

- Dette var egentlig ikke en del av planen. Men vi forelsket oss i det. Dette er drømmetomten ved sjøen, sier Remi.

Remi jobber til vanlig på Nordsjøen, og står på tolv timer og arbeider med huset mens han er hjemme sammen med samboer Kristin.

- Det var et impulskjøp. Jeg visste ikke hvor Bjorøy var i det hele tatt, og vi hadde ikke engang snakket med banken, forteller Kristin.

- Men da jeg fant ut at det ikke var langt unna sentrum, fattet jeg interesse. Det var flere hundre folk på visning, så fullt at vi ikke engang klarte å finne eiendomsmegleren. Vi tenkte at vi var sjanseløse med så mange interesserte. Men så begynte budkrigen. Vi satte grensen på 3,8 millioner, og det var en mann som bydde 100 000 kroner over oss. Det viste seg at han ikke hadde penger - og slik ble det vårt. Da tenkte vi "Oj... Vi har kjøpt et hus. Hva gjør vi nå?", forteller hun videre.

Ferdigmat og klesvask til mor

De har malt hele kjelleren og store deler av loftet. De har gipset og fått inn mye elektronikk.

- Nå har Remi akkurat fått tatt sin første dusj i huset, sier Kristin.

De har endelig fått innlagt midlertidig vann, kloakkrør og kjøleskap. Men klesvasken må de fortsatt ta med hjem til mor.

- Men vi mangler en vaskemaskin og ovn, så det går i ferdigmat. Det eneste vi kan varme maten med er en mikrobølgeovn, sier Remi.

Kristin har laget en blogg etter at de flyttet inn, der hun oppdaterer jevnlig om byggeprosessen. Den kan du lese her.

- Jeg lagde den først og fremst for familie og venner. Etter hvert begynte flere å fatte interesse. Også er det så greit å ha en fullstendig oversikt over hva vi gjør, sier Kristin.

Klare visjoner

- Det skal se ut som et gammelt herskapshus utvendig, men være moderne inni, påpeker Remi.

Paret så potensiale i huset, og de har store visjoner for det.

- Det blir mange kompromisser på veien. Vi er enige om mye, men det blir nok litt grining også, ler Kristin.

- I kjelleren skal vi ha treningsrom og verksted, sier Remi.

- Og et solarium, smiler Kristin.

- Nede blir stue, et stort bad og kjøkken med en bar, og i etasjen over kommer soverommene og enda et bad. Og på loftet skal vi ha kino og musikkstudio, forteller Remi.

- Og et lite walk-in-closet og kontor, sier Kristin.

Uønsket overnattingsbesøk

Paret gjør alt selv. Med noen unntak.

- Vi hadde faktisk noen østeuropeere her for å hjelpe oss med sparklingen mens jeg var i utlandet og besøkte søsteren min. Men de hadde med tepper og dyner, noe Remi syntes var litt rart. Men han tenkte at det kanskje var noe de ville sitte på under pausene. Han var i andreetasje med en kompis og gipset, og tenkte etter hvert at de hadde gått for dagen, forteller Kristin.

- Men han kom ned i stua så han at østeuropeerene lå og sov oppå stabelen med gulv med dyner og tepper over seg. De skyldte på at bilen som skulle hente dem var kaputt, men jeg tror at de hadde planer om å sove hos oss resten av tiden de skulle jobbe her, sier hun og ler.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Bolig-old

Bilder

FERDIGMAT: Dette er alt de har av inventar på kjøkkenet foreløpig. - Det går i hurtigmat, sier Kristin. FOTO: Bjørn Erik Larsen