Bil

Dette er bilene som skal utfordre Tesla

I skyggen av de store bilprodusentene har det vokst frem en rekke mindre oppstartsselskaper som også vil ha en bit av elbilmarkedet.
Abonnent
Bil

Dette er elbilene nordmenn venter på

I årene frem til 2020 vil det bli lansert en rekke nye elbiler. Felles for dem alle er at de lover solid rekkevidde, og at de fleste er ganske store.
Abonnent
Bil

Bruker Arnold til å fronte elektrisk SUV

Arnold Schwarzenegger liker store biler, og han liker fornybar energi. Nå ønsker han å kombinere disse to tingene.
Abonnent
Bil

Salget av dieselbiler faller

En uke før dieselforbudet i Oslo var et faktum, viste salgsstatistikken at diesel er blitt mindre populært blant dem som kjøper nye biler. Snaut hver tredje nye personbil i 2016 var en dieselbil.
Abonnent
Bil

– Det er Italia på fire hjul

Jarle Haarseth var i utgangspunktet Ferrari- og Lamborghini-spesialist, nå selger han biler han kaller «en del av den italienske folkesjelen, som pasta og Vespa».
Abonnent
Bil

Nordmenn får mer bensin for lønnen

Selv om bensinprisen er på sitt høyeste nivå noensinne, må nordmenn bruke mindre av inntekten sin på å kjøpe en liter bensin enn gjennom hele 90-tallet.
Abonnent
Bil

– Bilister må betale mer bompenger fremover

Gjelden i de norske bompengeselskapene er mer enn femdoblet siden 2002. Det betyr at bilistene her i landet må ut med mer penger, slår Transportøkonomisk institutt fast.
Abonnent
Bil

Ingen dødsulykker i juletrafikken siden 2013

Halve befolkningen er på farten i julen. Mye stress og tungt lastede kjøretøy øker risiko for ulykker. De siste årene har det likevel ikke vært noen dødsulykker.
Abonnent
Bil

Vil at barna skal vinke til lastebilene

Norges Lastebileier-Forbund vil lære opp barna til trygg adferd når de skal over veien foran en lastebil, og mener det ikke er å skyve ansvaret over på barna.
Abonnent
Bil

Prøvekjørt: Audi SQ7 er en absurd bil

Audi SQ7 er en absurd bil med en V8-motor som høres ut som den skulle sittet i en massiv amerikansk pickup.
Abonnent
Bil

Dette er den mest solgte personbilen nå

I november var BMW i3 Norges mest solgte personbil, men det er langt fra første gang en elbil topper listen. Faktisk er det en elbil, og ikke en fossilbil, som har tidenes månedsrekord.
Abonnent