Calle klovn

Calle Hellevang Larsen (27) bestemte seg for å leve av å være morsom etter å ha besvimt av ren prestasjonsangst foran nissen. Showtekstene skriver han helst omringet av gamle damer.

- Åh, neeei!! utbryter Calle med oppriktig skuffelse i stemmen. - Det er nedlagt...

Han skulle vise frem sitt favorittsted i byen, utsikten over Torgalmenningen og de deilige napoleonskakene. Men lokalet til Erentsen`s Conditori er ribbet for inventar.

- Det er der vi alltid har sittet. 90 prosent av showet vårt er født på denne kafeen, sier han og klør seg i den karakteristiske manken.

- Jeg er jo alltid innom her... Det må visst være lenge siden jeg har vært hjemme, mumler Calle.

For det er travle tider for Raske menn, de farter mellom Oslo, Trondheim, Bergen og tilbake igjen. «The Fast Show» spiller for fulle hus, og snart er de klare for en ny runde i Bergen.

- Men jeg har en god erstatning for Erentsen`s - Sundt-kafeen selvfølgelig!!!

- Javel? Er du stamkunde der også?

- Jada, særlig da det var lov å røyke. Det var en av byens mest innrøkte kafeer, det stinket, sier Calle fornøyd. Han viser vei oppover i etasjene og peiler seg inn på et vindusbord i den gamle røykeavdelingen.

- Det er jo et pensjoniststed. Jeg hører ikke hjemme her - sånn egentlig, akkurat som på Erentsen`s. Men det er bra her, nesten 50-talls stil. Jeg har ikke så veldig sansen for sånne hippe steder, på Jonsvoll har jeg aldri vært. Jeg er litt mer tradisjonsmann. Jeg går der det er trygt og godt, sier Calle.

Strippende tanter
Han er ikke blant dem som går på disco i tide og utide heller, men er ofte på byen.

- Det hender jeg stikker innom Metro, men jeg liker meg best på litt roligere småkneiper med all right nivå på musikken. Strega er bra, jeg kjenner folk som jobber der og liker å henge i baren.

Det blir aldri for mye uteliv, mener Calle, og synes stemningen på byen i Bergen er fullt på høyde med hovedstaden. Men et tilbud mangler, mener han: Strippeklubb.

- De har strippeklubb i Oslo! Du må betale 100 kroner for å se en gammel tante ta av seg klærne. Det hadde funket på Sundt-kafeen det. Stripping på et lite podie i hjørnet - og så kunne vi betalt med kamferdrops og napoleonskake, knegger Calle.

Han har hatt moro med stripping før. Det var da det skulle være stripping på Kvarteret, og Kvinnegruppen Ottar dro i gang demonstrasjoner utenfor.

- Meg og en kamerat kledde oss ut som damer og gikk i spissen med skilt der det sto «Nei til mensen», og sånt. Ottar-damene ble kjempesure, flirer Calle.

Liker ikke drittslenging
Men vanligvis er han ikke ute etter å provosere noen med humoren. De tre raske mennene kjører en snill linje, og ler mest av hverandre.

- Jeg synes det er morsommere å gjøre narr av hverdagslige ting enn av Bondeviks medisinskap. Folk liker jo Otto Jespersen, og han er morsom han, men jeg har ikke sans for den verste drittslengingen, selv om det er ironisk og alt det der, sier Calle.

Han har stått på scenen med «The Fast Show» langt over 100 ganger, og selv om trekløveret på ingen måte er lei av det, har de begynt å sysle med tanken på show nummer to - i tillegg til et mer hemmeligstemplet prosjekt.

-Vi holder på med noe for tv. Det er snakk om et ukentlig magasin, og vi har laget pilot. Jeg kan ikke si så mye om det nå, men de er veldig positive.

- Er det da kjendisstatusen skal ta av for alvor?

- Neeei, jeg tror ikke det er så morsomt å være kjendis. Det er rart det der- at når du har sett en fyr på tv så er det plutselig veldig stas å se ham i virkeligheten, mener Calle.

Han har selvfølgelig opplevd å bli stoppet på gaten, men det er ikke akkurat Beatles-tilstander - ennå.

Norges mest sexy
Calles ultimate drømmejobb ville være å få sitt eget tv-show - sammen med Kari Slaatsveen.

- Hun er Norges mest sexy dame, og sinnssykt morsom. Det kunne være et sånt program med lett flørting mellom programlederne, mener Calle.

Han har sans for litt modne damer - bare en holder seg unna dem på sin mors alder.

- Jeg tenkte på det her om dagen - det er bare 13 år til jeg er 40, da fikk jeg litt panikken. For 13 år siden var jeg 14, og det er ikke lenge siden...

- Hva er det som må skje før du blir 40 da?

- Jeg må i alle fall prøve å få noen barn, minst tre. Jeg elsker barn. Men det er jo mye som må på plass først, økonomien og sånt. Noen aviser tror at de kan gange antall show med billettprisene, og så fortelle hva vi har tjent, men det er ikke sånn det fungerer. Vi har vel en gjennomsnittlig lønn, mener Calle.

De raske mennene har ikke stjernenykker heller. De har for eksempel spilt i de samme skjortene siden 4. juli.

- Vi har blitt glad i dem, det er go´ skjortene, men kan du tenke deg hvordan de lukter? Det hjelper ikke å vaske eller rense dem heller. Nå er det så ille at det begynner å gå ut over dem som sitter på første rad, ler Calle.

Verdens morsomste
Han er ikke i tvil om at han har verdens gøyeste jobb, selv om det ikke er fritt for yrkesskader.

- Jeg driver og tullebesvimer under forestillingen, og har aldri lært å falle så det gjør sinnssykt vondt, forteller Calle og viser frem armen med en diger kul, en vannpose under huden, takket være alle fallene.

Men han klager ikke, det var på mange måter et lite besvimelsesanfall i femårsalderen som dro karrieren i gang.

-Vi hadde det sånn hjemme at vi skulle fremføre noe for julenissen etter at vi hadde fått gavene. Og jeg skulle synge «Så tar vi våre hender» fra barnehagen. Stemmen ble veldig svak og jeg ble bleikere og bleikere før...dunk. Det er hysterisk morsomt, vi har det på video.

Da jeg så den filmen fant jeg ut at det var gøy å være morsom!TEKST: LIV GRIMSBØ

Fakta

Calles favoritter

Stedet å spise kake: Erentsens Conditori hadde de beste kakene, de hadde en sinnssykt god napoleonskake.

Stedet for å skravle: Mener du preike piss liksom? Det må bli Strega. Det er mitt skravlested.

Stedet for en date: Åååh ý Restaurant Smauet. Det er lite og intimt og de har veldig god mat. Jeg har vært på date der med hun jeg er forlovet med, det ble i alle fall vellykket. Ellers er hjemme et bra sted å date, liker meg der.

Stedet for en fyllekule: Strega. Det starter med på preike piss og ender i en fyllekule. Jeg er ekspert på spontanfyll! Går ut for å ta en øl og plutselig er klokken fem om morgenen.
Stedet jeg aldri går: Børs Café. Det er ekkelt, et sted for fylliker og sjøulker.

Bilder

FOTO: Paul Sigve Amundsen

SATSER PÅ SUNDT: Calle Hellevang Larsen (27) ville aller helst laget en skikkelig «hjemme hos»-reportasje - med kjæresten avbildet i forkle ved kjøkkenbenken - da han ble bedt om å vise sitt favorittsted. Da det ikke ble noe av sjekkheftejournalistikken, valgte han Sundt-kafeen. FOTO: Paul Sigve Amundsen

TEGNESERIER