Kosestund

Trio med musikalsk vennlighet

123456
«"Mountains & the Sea"»

Jazzgitarist Mads Berven har med seg Anders Bitustøyl på bass og trommeslager Kåre Opheim i trioen som har gitt ut "Mountains & the Sea" på Bervens eget selskap, Komanche. Det er 11 instrumentale låter skrevet av Berven selv i et mainstream jazzuttrykk, med visse sideblikk til rockens riff og taktarter.

Om Berven trakterer akustisk eller elektrisk gitar fremføres komposisjonene med stor sans for melodien og fine harmonier, elegant og avslappet. Platen presenterer en trio i godlune, "Mountains & the Sea" virker som en kosestund også for tilhørerne. Platen starter slentrende med "Little One", sjangermessig nokså nært opptil en stringswingballade. "Mountains" er også en stillferdig akustisk affære, fabulerende rundt et tema.

Dette er grep som trioen forfølger gjennom hele platen – også i "Bow and Arrow" der de så smått begynner å gi litt mer gass. Men de tre herrene tar aldri av i retning av eksesser for å bevise teknisk flinkhet. I stedet holder seg godt nedpå. Berven, Bitustøyl og Opheim gjemmer seg ikke bak støy og effekter. De leverer vakker musikk. 

Siste fra Musikkanmeldelser

Wallumrøds verden

Pianist og komponist Christian Wallumrød gir oss adgang til et mangfoldig og fascinerende, musikalsk rom.

Musikalsk midtlivskrise

Belle And Sebastian forandret popens ansikt på 90-tallet. På sin nye plate har de sett seg i speilet og prøvd å finne noe nytt.

Bilder

 • «Blackhat»

  1 2 3 4 5 6

  Regi: Michael Mann, USA, 15 år, 2 timer 12 minutter

 • «Leviatan»

  1 2 3 4 5 6

  Regi: Andrey Zvyagintsev, Russland, 11 år, 2 timer 21 minutter

 • Verden venter

  1 2 3 4 5 6

  Regi: Mariken Halle, Norge/Sverige, tillatt for alle, 1 time 52 minutter

 • Whiplash

  1 2 3 4 5 6

  Regi: Damien Chazelle, USA, 11 år, 1 time 47 minutter

 • American Sniper

  1 2 3 4 5 6

  Regi: Clint Eastwood, USA, 15 år, 2 timer 12 minutter