Lyden av byen

Notater fra en bergensk konsertuke.

Forrige uke var byens konsertprogram preget av hiphop, representert både ved amerikansk sørstatsrap fra CunninLynguists, og mer lokalt med Verk og A-laget. Først ut var CunninLynguists på Kvarteret og deres oppvarmingsakt, New York-rapper Tonedeff. Han maktet definitivt å fyre opp publikum med sin ekstremt hurtige flow og dramatiske fremtoning. På en av de siste låtene fikk han til og med publikum til å danse jenka i lang rekke etter ham mens han rappet. Personlig likte jeg nok likevel bedre CunninLynguists, da de kom på scenen og brakte sørstatene inn i Teglverket.

Jeg hastet videre langs grønn løype - til bergensrapperen Verk (Preben Vetti) som for kvelden spilte på Inside Rock Café, godt akkompagnert av Verdensrommet band og hans trofaste beatmekker Peewee. Han er ivrig om dagen og holder konsert nesten hver uke, noe som gjør ham til en gjenganger her i spalten. Nå er det kanskje ikke den beste ideen å arrangere to hiphop-konserter mer eller mindre parallelt på en torsdag, men det var stappet med folk på CunninLynguists og godt oppmøte på Verks konsert. Inside Rock Café fungerte bra som intimscene for Verk og bandet. Hans nye materiale, produsert av Tommy Tee, fungerte også godt i en livesetting.

På fredagen beveget jeg meg opp til Vetrlidsallmenningen og A-lagets konsert på Kosmo. Det er alltid god stemning når A-laget spiller, de er jo etter hvert nærmest som en institusjon å regne i det bergenske hiphop-miljøet, og kjent for sine tekster som lett kan få deg til å rødme. Ikke rart at de har en trofast og stadig voksende tilhengerskare. Under fredagens konsert var det dessverre til tider veldig dårlig lyd. Vokalen falt på flere tidspunkt nærmest helt ut, og beaten overdøvet ofte rappingen fullstendig, dessverre.

Kvelden avsluttet jeg dansende til Espen Hornes alltid fabelaktige snurring av plater på det månedlige konsert- og klubbkonseptet Jassbox. Etter å ha vært på Hotell Terminus i flere år, har Jassbox nylig startet opp igjen og forflyttet seg til Grand selskapslokaler. Det halve året Jassbox var nedlagt, var den månedlige jazzopplevelsen i avslappede omgivelser dypt savnet. Denne kvelden leverte brødrene Thormodsæter, Kjetil Møster og Thomas Dahl et tait og humørfylt livesett før dansingen helt tok overhånd. Tett, hett og svett!

 

 

 

 

 

KOMMENTARER Våre regler

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste fra Musikk

Ti klassiske påskefavoritter

Påsken er en av de viktigste høytidene i den kristne tradisjonen. Alle de store komponistene har bidradd til feiringen.

Sangene til Kyrre fra
Fana spilles 400.000
ganger i døgnet

Nå skal 22-åringen fra Fana varme opp for Avicii.

Nye og gamle rebeller

Mens gamle rockere er mest opptatt av trening og kosthold, kjører Justin Bieber i fylla, og Miley Cyrus røyker hasj på scenen. Men kan de måle seg med rockens klassiske skandalemakere?

For guds skyld: Ikke be
Mark Kozelek om å smile

Få artister behersker kompromissløs melankoli bedre enn bergensaktuelle Kozelek.

A-lagets pornovideo
for sterk for Youtube

- Mindre dristig enn Miley Cyrus, mener manager Leo Ajkic. Se klipp og døm selv!

Sov i uro

Du trenger ikke skamme deg neste gang du sovner på konsert i Grieghallen. Bare spør Keith Richards, Richard Wagner og The War On Drugs.

TEGNESERIER