Gamle klanger om igjen

Debutplate med ekko av 70-tallet

123456
«DodoVoodoo»

Det tidlige 70-tallet hviler tungt over debutplaten fra Elephant9, og det er en riktig god ting. Platen er tatt opp live, og viser tydelig hvor samspilt bandet er. Likevel er Ståle Storløkken på tangenter i sentrum. Han spiller Fender Rhodes, hammondorgel og gamle synthesizere så det er en fryd for øret, og klanglig er det innimellom riktig flott. Han er også strålende akkompagnert av Nikolai Eilertsen på bass og Torstein Lofthus på trommer.

Musikken har ekko av så vel jazz som rock fra tidlig 70-tall, med trommer og bass i et rytmisk kjør som flere dyrket gjennom 70-tallet. Weather Report er den mest opplagte referansen, og bandet inkluderer to låter av Joe Zawinul.

De beste sporene er tittellåten «DodoVoodoo» og «Skink». Musikerne lyder på hugget og driver hverandre fremover. Live må dette være en opplevelse, mens de på plate nok skal passe seg litt for at uttrykket ikke blir ensformig. En flott debut, og med konsertmulighet onsdag under Nattjazz.

ERIK STEINSKOG

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her:

Siste fra Musikk

Bilder

 • Murmel Murmel

  Den Nationale Scene: Herbert Fritsch (regi & scenografi), Victoria Behr 
(kostymer), Ingo Günther (musikk), 
Torsten König (lys), Sabrina Zwach (dramaturgi). Skuespillere: Florian Anderer, Matthias Buss, Werner Eng, 
Ingo Günther, Jonas Hien, Simon Jensen, 
Wolfram Koch, Annika Meier, Anne Ratte- 
Polle, Bastian Reiber, Stefan Staudinger og 
Axel Wandtke.

 • Veien til Mekka

  DNS Teaterkjelleren

 • NR. 1

  1 2 3 4 5 6

  Olaug Risting Stemrud, Nora Austad Sværen, Rikke Iversen, Andrea Sørum, Hans Olav Ingholm, David Vekony, Jon Trygve Hegnar, Aksel Lande Mjøen

 • Rett fra skrumpleveren

  1 2 3 4 5 6

  Marit Voldsæter

 • «Reksten - Firmaets mann»

  DNS' historie om Hilmar Reksten er ikke noe gubben på Fjøsanger ville satt pris på, men hos det store publikum tror jeg dette går rett hjem.

Fakta

cd/jazz
Elephant9
«DodoVoodoo»

rune grammofon