• KLAR: Manger Musikklag er i Rotterdam og deltar i brass-EM. Konkurrentene fra Eikanger er også med.

    FOTO: VEGAR VALDE

Tror de havner på 3. og 5. plass

Dag én av brass-EM er unnagjort, og både Manger og Eikanger-Bjørsvik høster lovord for prestasjonene. Men det er et britisk korps som er favoritt til EM-tittelen som deles ut i Rotterdam i kveld.

Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Manger Musikklag har lagt bak seg første etappe i EM i Rotterdam. I kveld står selvvalgt musikk på programmet.

Les også

Brass-spenning i Rotterdam

I kveld starter EM i brass. Både musikerne fra Manger og Eikanger-Bjørsvik er blant favorittene.

 

Ikke avskrevet

Familie og støttespillere til de to nordhordlandskorpsene sørget for norske flagg og stor stemning da Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Manger Musikklag entret scenen i konsertsalen i De Doelen i Rotterdam som henholdsvis andre og tredje band i går ettermiddag.

Etterpå kunne de melde om stormende jubel i salen, men også andre brassband leverte gode prestasjoner.

Brassnettstedet 4barsrest.com holder en knapp på to britiske band etter gårsdagens pliktnummer, med Manger på tredje og Eikanger-Bjørvik på femte plass etter gårsdagens pliktnummer.

Men de to nordhordlandsbandene er ikke avskrevet, og det er dommerne som avgjør.

Representanter for de to korpsene var rimelig fornøyd med gårsdagens trekning, men pekte på at det ikke pleier å være noen fordel å være tidlig i ilden. De var likevel glad for at de slapp å være første band på scenen.

Avgjøres lørdag kveld

- Alt utenom første band ut er bra, mente Even Skulstad i Manger Musikklag etter at han trakk ut Radøy-korpset som startende nummer tre før pliktnummeret i går. Dagens startrekkefølge ble trukket i morgentimene i Rotterdam i dag, og også i dag har Manger startnummer tre, mens Eikanger-Bjørsvik trakk nummer elleve, og blir altså siste band på scenen før avgjørelsen faller i kveldens EM-finale.

Eikanger-Bjørsvik skal spille «Spiriti» av Thomas Doss, som de vant NM-finalen med, mens Manger Musikklag fremfører Oliver Waespis «Audivi Medie Nocte» som selvvalgt nummer i kveld.

To av de viktigste utfordrerne til nordhordlandsbandene, Cory Band fra Wales og engelske Black Dyke band, spiller som henholdsvis som korps nummer en og to i kveldens finale.

Avgjørelsen faller ved 23-tiden i kveld.

Siste fra Bergenpuls

o Aller Media kutter 50 årsverk

Til sammen 50 årsverk skal bort i mediekonsernet Aller Media i løpet av det neste året.

Elsa (83) kan styre seg for en ting

Elsa Lystad er takknemlig for at noen liker å være sammen med henne. Men alvorlige folk kan hun styre sin begeistring for.

o Kulturrådet kutter i støtten til ukeaviser

Kulturrådet kutter i produksjonsstøtten til ukeaviser. Støtten til Ny Tid reduseres med 25 prosent, mens den kristne ukeavisa Norge IDAG mister støtten helt.

Sentralbadet blir til prøvesaler

Teater og dans kommer inn når vannet tømmes ut.

Tingretten er ikke skuespill

Debatt: Rettens troverdighet er avhengig av at en dom følger logisk av kunnskapene og faktagrunnlaget.

l - Ingen garanti for flere filmer

Insentivordningen kan trekke både film­produksjoner og turister til Norge. Men de kommer ikke av seg selv, hevder en ny rapport.

TEGNESERIER