Publikumsguide til årets Nattjazz

Når du skal på Nattjazz, er det et par ting som kan være greit å vite før det braker løs.

(Klikk på de lilla feltene for å få informasjon om hva som skjer på de ulike stedene)

For det første: Ikke la føttene styre mot Verftet av gammel vane. I år er det i Vågsbunnen det skjer, på fire hovedarenaer: Kaien (utescene), Trykkeriet, Banken (Banco Rotto) og Utescenen i Skostredet. I tillegg blir det to meget intime konserter i Galleri S12, som ikke tar mer enn 10–20 publikummere på en gang.

Tidlig konsertstart

For det andre: Ta ikke festivalnavnet så veldig bokstavelig i år. For i år begynner alle konserter før midnatt. I Korskirken starter de første konsertene kl. 17.30, på Kaien begynner de kl. 19.00.

Festivalpass

For det tredje: Alt som skjer av konserter på Utescenen i Skostredet er gratis. Resten koster penger. Et festivalpass koster mellom 1400 og 1600 kroner og gjelder i 11 dager. Et dagspass koster mellom 175 og 425 kroner. Et Nattpass 1 (første del av festivalen) eller Nattpass 2 (andre del av festivalen) koster mellom 700 og 850 kroner. Da har man adgang til alle konserter i det aktuelle tidsrommet. I tillegg kan man kjøpe plassbilletter til noen utvalgte konserter for å være sikret å komme inn.

Tøysepenger

For det fjerde: I år betaler man i baren med tøysepenger, eller polletter, som det egentlig heter. De oransje koster 65 kroner per stykk. Det er identisk med prisen for en øl eller et glass vin. De hvite koster 30 kroner og gir deg alkoholfri servering. Brenner du inne med ubrukte tøysepenger etter festivalen, kan du få byttet dem tilbake i mer allment gangbar mynt etter festivalslutt.

Festivalværet

For det femte: Begrav paraplyen. Ifølge langtidsvarselet ligger det an til å bli det beste festivalværet siden 1997.

 

Siste fra Bergenpuls

Dette kan du gjøre i byen i påsken

Det er ikke så veldig mye.

Bergen er byen mellom to fjell

Sju byfjell? Tru om att, fortel geolog Haakon Fossen.

Festningsfangen som ble slaveskipper

En novemberdag i 1752 var bergenserne vitne til at en ung mann ble ført til fangehullet på Bergenhus festning. Galgen ventet ham. Fem år senere er samme mann kaptein på et skip på vei til Gullkysten for å hente slaver.

Her faller bladet på «Rød vind»

Det kan ta lang tid før det er på plass igjen.

Pensjonsbombe truer jubileumsfeiring

Pensjonsforpliktelsene til Bergen Filharmoniske Orkester er 60 millioner kroner høyere enn estimert.

Banaliteter om rettens teater

Rettens teatrale aspekt kan være av stor betydning for sakens utfall.

TEGNESERIER