• Her er Vinnis nye musikkvideo

    VIDEO: bt tv

Bergenser bak Vinnis nye video

«Hvis jeg dør i natt» er spilt inn i Bergen og på Austevoll. Bak filmen står en ung bergensregissør.

- Jeg har vært fan av Vinni siden jeg var 11-12 år gammel, så det er litt rart for meg å ti år senere få lov til å arbeide med han. Det har vært en stor mulighet - virkelig gøy, sier Jon Olav Stokke.

22-åringen er født i Bergen og oppvokst på Sandsli - nå jobber han som frilanser i London etter å ha studert film i den britiske hovedstaden i to år.

Fikk sjansen i 2007

Muligheten til å spille inn med Øyvind «Vinni» Sauvik oppsto allerede for fem år siden. Da deltok Stokke på en konkurranse under Nordiske Mediedager.

- Gunnar (Greve Pettersen, Vinnis manager, red.anm.) presenterte de nominerte videoene. Jeg var så heldig å vinne konkurransen sammen med en venn av meg. Senere laget jeg videoen til bandet Grandma's Tea Party, og jeg bestemte meg for å sende videoen til Gunnar - rett og slett bare for å spørre om han husket meg. Det gjorde han heldigvis, og han bestemte seg for å ta et møte med meg i Oslo. Jeg fikk muligheten til å pitche en idé til «Hvis jeg dør i natt». Det hele skjedde egentlig litt plutselig, sier Stokke.

Brant ned hytte

Videoen er spilt inn ved Fana kirke og på Austevoll i juli. Vinni har selv familie i øykommunen, og regissøren kjente best til områdene rundt Bergen - dermed ble det slik.

I videoen ser vi et hus bli brent ned mens Vinni ser på det hele.

- Vi brant ned en hytte, og brannvesenet sto rett ved siden av, så det var veldig enkelt for oss å samarbeide med dem. Hytten skulle brennes ned likevel, sier Stokke.

Produsent Tom Arne Monsen - også han fra Sandsli - hadde gått rundt til brannvesenet for å forhøre seg på forhånd. Brannmennene brenner nemlig ned gamle hytter og hus for å få trening.

- Vi fikk lov til å slå løs med en slegge på starten av dagen, og så brant brannvesenet hytten ned for oss. Vi fikk lov til å gå ganske nærme, og hadde full kontroll.

Satser som regissør

22-årige Stokke har klart for seg hva som er den store drømmen: å bli filmregissør på fulltid.

- Absolutt. Men det er en lang prosess. Du må gjøre mye for å komme dit, og det er jeg fullt klar over. Jeg tar en dag om gangen.

- Hva har du lyst til å jobbe med som regissør?

- I første omgang er det i hovedsak musikkvideoer og reklamefilmer. Men man har jo drømmer og ønsker om å gjøre større filmer og slike ting. Uansett er jeg ganske fornøyd med den retningen jeg går i nå, sier Stokke, som på sikt ikke utelukker å returnere til hjembyen om den rette jobben skulle dukke opp.

 

Siste fra Bergenpuls

No har Anne nådd
forfatterdraumen

- Ein må vere sånn når ein er agent. Ein må våge å skjere hovudet av nokon.

- Synden er å være innkrøkt i seg selv

Bjørgib-biskopen om tvilen, om helvete, om synd og om homofili.

Kunstneren beholder den vanlige
jobben sin - for å unngå å bli sær

Møt oljearbeider og oljemaler Bjørn Johannes Meidel Hansen.

Dette kan du gjøre i byen i påsken

Det er ikke så veldig mye.

Bergen er byen mellom to fjell

Sju byfjell? Tru om att, fortel geolog Haakon Fossen.

Festningsfangen som ble slaveskipper

En novemberdag i 1752 var bergenserne vitne til at en ung mann ble ført til fangehullet på Bergenhus festning. Galgen ventet ham. Fem år senere er samme mann kaptein på et skip på vei til Gullkysten for å hente slaver.

Bilder

SAMARBEIDER: Øyvind «Vinni» Sauvik og regissør Jon Olav Stokke (22).

TEGNESERIER