• «Trolljegeren» avsluttningsfilm på Biff

    VIDEO:

- Det var helt vilt

Otto Jespersen om opptakene under «Trolljegeren». Og om det som skjer på internett før den norske premieren.

- Det er helt uvirkelig, sier osingen André Øvredal. Han spillefilmdebut, «Trolljegeren», er avslutningsfilm på BIFF. Den har allerede vakt internasjonal oppsikt.

- Jeg har fått agent i Hollywood som sender meg manus. I neste uke reiser jeg over og presenterer ett av dem for flere tungvektere i bransjen. Sånt gjør meg litt starstruck, jeg innrømmer det, sier han.

Strengt hemmelig
Produsentene av «Trolljegeren», de samme som sto bak «Max Manus», har sikret filmen distribusjonsavtaler som dekker hele verden. Dette til tross for at filmen ikke har hatt ordinær kinopremiere. Faktisk var den strengt hemmelig frem til august.

- Vi skjøt filmen under falsk tittel, vi fortalte ingen at Otto Jespersen hadde hovedrollen, vi prøvde å holde alt hemmelig lengst mulig. Til slutt slapp vi et klipp på nett, uten troll i, ingen Otto Jespersen, ikke noe om plottet. Altså egentlig fint lite innhold, sier Øvredal.

Artikkelen fortsetter under videoen...

Markedsføringstrikset fungerte: Ryktene spredde seg helt av seg selv, og på nettet satt spekulasjonene om hva filmen egentlig dreide seg om.

- Det rare var at ingen trakk den enkleste konklusjonen: At det handlet om en mann som jakter på troll, sier Øvredal og ler.

Artikkelen fortsetter under videoen...

- Enorm interesse
18. august viste de endelig en offisiell trailer på en pressekonferanse, komplett med troll og skuespillere.

- Det skapte en enorm interesse på nett. Vi ble invitert usett til Toronto-festivalen, men rakk ikke å få filmen ferdig i tide, sier Øvredal.

De rakk imidlertid festivalen Fantasticfest i Austin, Texas, to uker senere. Der skapte filmen enorm interesse. Der fikk de et tilbud fra distribusjonsselskapet Magnet, spesialister på horrorsjangeren. Representanten deres snek seg først inn på visningen, og huket tak I Øvredal like etterpå. Dagen etter stilte han på flyplassen, like før flyet gikk hjem til Norge. Med seg I kofferten hadde han et gullkantet tilbud:

- De kunne garanterte kinodistribusjon i USA. Da var det vanskelig å si nei, sier Øvredal.

Les også

Les også:

Siste fra Bergenpuls

Sentralbadet blir til prøvesaler

Teater og dans kommer inn når vannet tømmes ut.

Tingretten er ikke skuespill

Debatt: Rettens troverdighet er avhengig av at en dom følger logisk av kunnskapene og faktagrunnlaget.

l - Ingen garanti for flere filmer

Insentivordningen kan trekke både film­produksjoner og turister til Norge. Men de kommer ikke av seg selv, hevder en ny rapport.

Her er nyesjefens
planer for kunsthallen

Bergen Kunsthall skal fortsatt være en spyd­spiss, mener den nye direktøren Martin Clark. I går la han frem sitt første program.

Slik vil hun gjøre
Norge attraktiv
for filmindustrien

Opptil ti utenlandske filmer vil legge innspillingen til Norge hvert år om Kulturdepartementet innfører støtteordninger.

Kan oldemødrene
redde økonomien?

I filmen «Opprørske oldemødre» forsøker Hinda og Shirley å finne alternativer til den evige økonomiske veksten. De er verdt å lytte til.

Bilder

TIL HOLLYWOOD: I neste uke reiser André Øvredal til Hollywood. FOTO: Marthe Vannebo

TEGNESERIER