amagasinet

Må vi snart gå på ski innendørs?

Hva skjer med et folk som er født med ski på beina når det slutter å snø? Barnehager, skiforeninger og alpinanlegg bruker millioner av kroner på å lage vinter.
Abonnent
amagasinet

Da svenskene oppdaget «Skam», fulgte Gabrielle med på kjøpet

I fjor opplevde Gabrielle Leithaug (32) både skrivesperre og redsel for at karrieren var over. Det var før Even sang for Isak i «Skam». I år slipper hun seks nye låter og turnerer Sverige rundt.
Abonnent
amagasinet

Hver kveld sover Lean (3) på et nytt sted

Midt i strømmen av mennesker på flukt går tre år gamle Lean. Dokumentarfilmen «69 minutter av 86 dager» viser livet som flyktning slik et barn opplever det.
Abonnent
amagasinet

Spesialslipp på Vinmonopolet: Her er Ingvild Tennfjords favoritter

Torsdag slippes et lite antall ettertraktede flasker på spesialpolene. Mange vil sikre seg en tysk riesling med stort lagringspotensiale, men jeg har samlet viner for deg som ikke klarer å vente.
Abonnent
amagasinet

Psykiater slår alarm: – Psykiatrien trenger hjelp!

Det er omtrent like lite vitenskapelig belegg for de ulike psykiatriske metodene som det er for homøopati, mener psykiater og overlege Marianne Mjaaland.
Abonnent
amagasinet

– Design er så mye mer enn møbler, glass og lamper

Når Utenriksdepartementet presenterer norsk design i utlandet, handler det ofte om interiør. En skipsbaug fra Ulsteinvik eller et vakuumtoalett blir sjelden nevnt.
Abonnent
amagasinet

Roboten AV1 er vikar for Eirik (10) i klasserommet

Åtte uker i året forlater Eirik Sander Viken (10) hjemmet og skolen for å trene. Da overtar en robot plassen hans i klasserommet.
Abonnent