• FOTO: Jan Petter Lynau

Hulken i mål på under fire timer, tross syv fall

SINNES: I ettermiddag holder han foredrag for de andre deltagerne.Tidligere ”strongman” og bokser, Arild ”Hulk” Haugen, har startet opptreningen til New York Marathon, og som et steg på veien deltok han i dag i Sesilåmi. Før dagens renn gikk muskelbunten høyt ut og sa han ville gå i mål på under fire timer, om forholdene var gode.

Sekundstrid

Og for dem som ville gå fort på ski, var forholdene meget gode på dagens Sesilåmi. Nydelig vær, fem-seks varmegrader, og fast snø. Det klarte også ”Hulken” å utnytte, og etter 3 timer, 56 minutter og 57 sekunder passerte han mållinjen.

- Jeg hadde to mål i dag. Det viktigste var å slå min mor, hun er fremdeles ute i løypen men kommer til å få en god tid. Det andre var å gå på under fire timer, det klarte jeg, sa en meget utslitt Haugen fra målområdet etter løpet.

Falt syv ganger

Traseen til løperne var smal i dag, på grunn av lite snø, så flere løper kom i mål med skrubbsår og defekt skiutstyr.

- Jeg falt pladask syv ganger, så da kom det en serie med bannord, før jeg måtte komme meg på beina for å unngå sekundtap, sier Haugen.

Muskelbunten har tidligere fortalt at han kun har gått på ski fire ganger siden han var tretten år. Inn mot Sesilåmi har han funnet tid til litt ekstra trening, men vil likevel ikke skryte av langrennsformen.

- Jeg har sikkert brukt dobbelt så mye energi som de andre løperne i dag. Jeg lærte å gå på ski på turen i dag. Men det kom godt med å være sterk i armene når jeg skulle stake. Jeg håper dette kan være en motivasjon til tidligere kollegaer, og andre, om at man kan gå ut og ha det gøy, sier Haugen.

Skryter av arrangementet

Etter å ha gjennomført sitt første Sesilåmi, vil ”Hulken” langt på vei garantere at han stiller opp igjen.

- Jeg kommer tilbake. Dette var fantastisk. Alle er hyggelige og hjelpsomme, og det var fantastiske forhold i dag. Jeg kommer til å stille flere ganger. Neste mål blir å presse tiden under tre timer, om jeg går ned 20 kg til, skal det være mulig, sier Haugen.

Senere i dag skal muskelbunten holde et foredrag for de andre deltakerne på Sinnes.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Ranking

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...