• FotballSluttspill for kvinnenes Champions LeagueRøabanen 04.11.09Røa - ZvezdaLene Mykjåland er misfornøyd med behandlingen i feltetFoto: Eirik Førde

    FOTO: Eirik Førde/Digitalsport

Får tilbake toppscoreren:

Mykjåland signerte for Røa

Kampinfo

Laster...

Lene Mykjåland har skrevet toårskontrakt med cupfinalist Røa. Fotballspissen vender tilbake til laget hun forlot som toppscorer.- Vi får en spiller på øverste hylle, sier Røa-trener Geir Nordby.

Etter en lang tenkepause har 23-åringen fra Kristiansand bestemt seg for å komme hjem til Røa etter én sesong som proff i amerikanske Washington Freedom.

Hun kom til Røa i 2006 fra Grimstad-laget Amazon, og har vært med på to dobbelttriumfer i serie- og cup, både i 2008 og 2009.Målsterk

Da spissen dro fra Norge, var det som toppscorer i eliteserien i 2009. Året før hadde hun blitt toer på statistikken.

Mykjåland håper at hun kan fortsette der hun slapp. Landslagsspissen er fortsatt hissig foran mål, ivrig etter å bevise sin målteft.

- I tillegg har Emilie Haavi signert en ny toårskontrakt med oss, og det er vi virkelig glad for. Flere lag var ute etter spillerne. Ikke minst ville Stabæk ha Haavi, sier Nordby om 18-åringen, som nettopp kom fra Stabæk til Oslo-klubben for et par år siden.Lagfølelse

For Mykjåland var det kun Røa som var aktuell.

- Ja, jeg har følt det ganske lenge, men har likevel brukt litt tid på å finne ut om jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle fortsette i USA. Uansett visste jeg at jeg ville bli hjemme til VM i Tyskland, men nå blir det lenger.

- Er profflivet over?

- Ikke nødvendigvis. Det kan jo hende at jeg får tilbud senere, forteller sørlendingen.

Hun kjente at det var lagfølelsen til Røas spillere, trenere og støtteapparat som dro henne til fortsatt spill for klubben. Hun skule gjerne vært med på cupfinalen også, siden hun har trent med jentene siden september, men reglene setter en stopper for det.

Onsdag har Røa mesterligakamp på hjemmebane. Verken hun eller en kneskadet Haavi kan delta.

- Vi gleder oss til å få dem tilbake igjen. Med Haavi går det fremover. Vi har savnet henne på slutten av sesongen, sier Nordby om jenta som har satt preg på Røa store deler av sesongen, både her hjemme og internasjonalt.

Allerede tirsdag skal Røa-trener Nordby snakke med flere, mulig nye, spillere.

- Vi jobber videre med planene for kommende sesong, sier han.Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...