• FOTO: Scanpix

  • FOTO: Scanpix

Fransk gullkamp avbrutt av doruller, tennisballer og fyrverkeri

Kampinfo

Laster...

Skandaler og drama i siste serierunde da Montpellier ble seriemester.

Montpellier har vunnet den franske serien. Det ble klart etter nervepirrende sisterunde, som lenge så ut til å ikke bli ferdigspilt.Montpellier trengte bare ett poeng borte mot jumboplasserte Auxerre, så ville et sensasjonelt seriegull bli sikret. Men det skulle sitte langt inne.Samtidig håpet Paris Saint Germain å snyte Montpellier for pokalen, Carlo Ancelottis mannskap var da avhengige av at de slo Lorient samtidig som Montpellier tapte. PSG gjorde jobben og vant sin kamp 2-1. Deretter måtte de vente lenge for å se om det holdt til gull.Avbrutt to ganger

For Auxerre-fansen skulle bidra til en stor skandale. Faktisk tok de nedrykksklare ledelsen, før John Utaka utlignet etter 32 minutter. Pauseresultatet var 1-1. Da andre omgang startet skulle hjemmefansen starte med stygge protester.Det startet med en haug av doruller og tennisballer i målet til Montpellier-målet. Dommeren blåste av kampen og sendte lagene i garderoben. Etter et kvarter prøvde de seg igjen.Rett etterpå smalt det fra tribunen med en rakettlignende gjenstand som ble sendt ned på banen.Kampen ble avbrutt i et nytt kvarter, mens sikkerhetspolitiet fjernet supportere fra tribunen. Dommeren satte til slutt i gang igjen kampen for fjerde gang og lagene fikk holde på helt inn.Ett kvarter før slutt satte Utaka inn sitt andre og sikret seriegullet for Montpellier, det første i klubbens historie. Ganske så sensasjonelt med tanke på den sparsommelige linjen klubben har lagt seg på i forhold til de andre topplagene i Frankrike. Imponerende er det også at klubben rykket opp til Ligue 1 så sent som i 2009. Montpellier har to cupgull tidligere, sist i 1990.

PS! PSG-fansen gjorde seg også negativt bemerket. De kastet bengalske lys inn på gresset i borteoppgjøret mot Lorient.38. og siste runde:

Auxerre – Montpellier 1-2, E. Thonon Gaillard – Brest 0-1, Lille – Nancy 4-1, Lorient – Paris Saint-Germain 1-2, Lyon – Nice 3-4, Rennes – Dijon 5-0, Saint-Etienne – Bordeaux 2-3, Sochaux – Marseille 1-0, Toulouse – Ajaccio 0-2, Valenciennes – Caen 3-1.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...