• FOTO: Ørjan Deisz

Vraket medlemmenes ønske om klubbnavn

Kampinfo

Laster...

Flertallet stemte for FK Fyllingsdalen, men styret ville heller ha Varden FK. Nå er det opprør i Dalen.

BERGEN ( bt.no): Styremedlem i Varden FK Frank Almenning vedgår at Varden FK ikke var alternativet som fikk flest stemmer på klubbenes nettside. Medlemmene var invitert til å stemme på klubbnavn og farger til alliansens nye drakter, men resultatet fikk ingen betydning for den endelige avgjørelsen.

- Avstemningen viste at vi hadde to gode alternativer. Varden og Fyllingsdalen hadde mange flere stemmer enn de andre alternativene, sier han.

I en uoffisiell avstemning på bt.no fikk FK Fyllingsdalen 41 prosent av stemmene, Varden FK 34. Snaut 1200 stemte. I den offisielle avstemningen på Fyllingens hjemmeside stemte 1400 personer.

- Helt ræva

Til sist var det altså styret i den ferske klubben som døpte Varden FK til klubbens nye navn.

- Dette var en helt åpen avstemning. Det var ikke krav til at de som stemte skulle være medlemmer. Rent praktisk lot det seg ikke gjennomføre at folk måtte komme i klubblokalene og legitimere seg før de stemte. Vi så også at det var mange navn vi måtte fjerne. Donald Duck var for eksempel ikke stemmeberettiget. Det var også overraskende at Petter Stordalen stemte, sier Almenning.

Nå pågår det en het debatt innad i fotballmiljøene i Fyllingsdalen. Varden FK kombinert med lilla drakter faller ikke i god jord hos alle.

- Varden FK er et helt ræva navn og fullstendig malplassert. Med det navnet er det ingenting som henvender seg til Fyllingsdalen. Vi har vel en skiklubb i Meråker som heter Varden og en avis i Skien. FK Fyllingsdalen ville favnet bredt og hele fotball-Norge ville forstått hvor klubben hadde hatt tilhørighet, sier Morten Davanger, som har vært aktiv i de fleste stillinger i Løv-Ham siden 1977. Nå gir han seg med fotball.

I begge leirer er folk forbannet. En Facebook-side som heter "Vi krever at den nye klubben skifter navn og draktfarge!" har allerede over 1000 medlemmer.

En av dem er Arve Eide. Han har fulgt Fyllingen i 21 år. Eide var lenge skeptisk til klubbsammenslåingen, men innså til slutt at sammenslåing måtte til. Men nå har han fått nok.

- Jeg kjenner Fyllingen-miljøet, og jeg kjenner ikke én person som ikke stemte på FK Fyllingsdalen. Vi er mange som synes dette er horribelt. Det verste er ikke de lilla draktene, men navnet og en forferdelig logo, sier Eide.

Hørte på næringslivet

Han mener litt av identiteten til begge klubbene burde blitt med i den nye klubben.

- Eksempelvis har begge klubbene skjold i logoen, da burde skjoldet vært med i den nye klubben også. Og draktfargen burde vært blå og hvit, eller gul og grønn for den slags skyld, mener han.

- Hva syns du om at FK Fyllingsdalen fikk flest stemmet, men ble vraket?

- Folk er ført bak lyset. Hvis flertallet har sagt at klubben skal hete FK Fyllingsdalen, er det det eneste riktige navnet. Styret har bare en ting å gjøre, det er å snu, mener Eide.

- Man trenger jo ikke en konkurranse for medlemmene i klubben hvis styret allerede har bestemt seg. Jeg håper de sitter med en flau smak i munnen, flertallet må få bestemme, tordner Løv-Hams Davanger.

Det var tilbakemeldingene fra næringslivet som gjorde at det vippet i favør av Varden Fotballklubb. Styret sier avstemningen ikke skulle avgjøre navnet ene og alene.

- Avstemningen var hele tiden veiledende. Den var ment til å skape et bilde av stemningen. Tilbakemeldingene vi fikk fra samarbeidspartnerne var ganske entydig på at Fylllingsdalen var for likt Fyllingen. Sponsorene mente også at Fyllingsdalen kunne virke for avgrensende, sier Frank Almenning.

Det til tross for at Varden er et enda mindre område, inne i Fyllingsdalen.

- Det kan du si, samtidig har Varden to betydninger. Med litt tid og stunder blir Varden mer assosiert med ordets betydning. Samtidig har Varden vært samlingspunktet for de to klubbene, det var der vi smeltet sammen til én klubb, avslutter Almenning.Tapet Fyllingen aldri får revansjere

Tirsdag kveld ble historiens siste kamp mellom Fyllingen og Løv-Ham spilt. De kommer til å savne rivaliseringen.

Løvene tok siste stikk i det som var en historisk aften på Varden Amfi, som til slutt endte 5-2 til Løv-Ham. Etter en målløs første omgang, rant målene inn etter sidebytte. Til slutt kunne Løv-Ham juble for siste skalp over sin bitre lokalrival med 5-2. Snart blir de lagkamerater i Varden FK.

- Kampene våre mot Løv-Ham har alltid vært jevne, de slo oss i vårkampen, så nå var det deilig å få en siste seier. Det var viktig og historisk, sier Løv-Hams kaptein Even Christiansen.

Seier i småguttekampen gjorde at Løv-Ham ender på 2.plass på tabellen, rett foran nesen på de blå og gule fra Dalen.

- Vi skulle gjerne vunnet denne kampen, men det var jo gøy å få være med i den siste kampen mot Løv-Ham. Vi har alltid hatt en rivalisering mellom oss, den kommer vi til å savne når vi blir slått sammen, tror Fyllingens Preben Lie.

14-åringene ser likevel frem til å bli lagkamerater. De har god kjennskap til hverandre gjennom fotballen og flere går på samme ungdomsskole.

- Faktisk har jeg spilt på Løv-Ham før, så det blir ikke noe problem, gliser Lie.

- At vi slår oss sammen er både dumt og greit. Vi mister kampene mot hverandere, men laget kan bli bra. Vi kjenner hverandre fra før, supplerer Christiansen.

Flomlyskampen på Varden i går kveld varmet nok de snaut 150 tilskuerne som hadde møtt frem. Begge lag viste at det gror godt i rekkene, blant annet gjennom kreativt angrepsspill. Når de nå slår seg sammen kan det bli enda bedre.

Så var det dette med navnet da.

- Varden FK er helt greit. Logoen og lilla drakter derimot... Der er jeg ikke helt med, smiler Christiansen, og får støtte av sin nye lagkamerat:

- Det var ikke det beste vi kunne fått, nei, legger Lie til.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...