Fyllingsdalens nye klubb har fått navn

Kampinfo

Laster...

BERGEN (bt.no ): Løv-Ham og Fyllingen er enige. Sjekk navn, drakter og logo.

1400 personer stemte på navnet til Fyllingsdalens nye fotballklubb. Til slutt sto det to alternativer igjen: Fyllingsdalen og Varden Fotballklubb.

- Vi landet på Varden FK etter å ha spurt medlemmene, samarbeidspartnere og sponsorer. Det var ikke en vanskelig avgjørelse, sier styremedlem Frank Almenning til bt.no.

Bytter til nyttår

I slutten av september ble Løv-Ham og Fyllingen enige om å slå seg sammen til en storklubb. Begge spiller per i dag sine hjemmekamper på Varden Amfi.

Ifølge Norges idrettsforbunds lovverk må navnet ha geografisk tilknytning. Det måtte symbolisere noe helt annet, ifølge Almenning. Dermed var det uaktuelt for eksempel å kalle seg det samme som håndball-laget, Fyllingen/Bergen.

Løv-Ham skal spille sine siste kamper i 1.divisjon under det navnet. Selv om den nye klubben er opprettet, blir ikke lag og avtaler overført før 1. januar 2012.Statistikksenter 1.divisjon:Lilla drakter

Fargen på hoveddraktene blir lilla, mens bortedraktene skal være lyseblå. Det har ingen historisk forklaring.

- Det er bare for å skille seg ut. Vi har brukt eliminasjonsmetoden. Gul og grønt var hovedfargene til de gamle klubbene, mens rød, hvitt og blått går igjen hos de andre klubbene. Lilla gikk også igjen i forslagene vi fikk inn, sier Almenning.

Den eksakte fargekoden og logoen er ikke bestemt ennå.

Almenning forklarer den foreløpige logoen slik:

- Symbolet representerer den eldgamle kinesiske forståelsen av hvordan ting fungerer. Den ytre sirkelen representerer «alt», mens den lilla og lys blå formen innenfor sirkelen representerer samspillet av to klubber som nå har blitt én.

Hva synes du om navn og draktene? Diskuter under:

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...