• t.v Per Ståle Thodorsen og Tom Georg Olsen

    FOTO: Øystein Vik

Hektisk innspurt for «Fyll-Ham»

Kampinfo

Laster...

BERGEN: De neste 14 dagene blir travle for styringsgruppen som jobber med å slå sammen Fyllingen og Løv-Ham til en ny storklubb.

D-dagen for en sammenslåing mellom de to klubbene er 13. november. Da avholdes det ekstraordinære årsmøter i begge klubbene.

Frem til den tid jobber styringsgruppen på spreng med å få på plass et økonomisk fundament som er godt nok til at planene kan få tilslutning.

At Løv-Ham allerede har berget plassen i 1. divisjon, er et godt sportslig utgangspunkt. Nå gjenstår å skaffe til veie et budsjett som er stort nok til at en ny storklubb får armslag og handlekraft.

Møter hver eneste dag

– Det kritiske punktet nå er å bli enige om denne satsingen, og løfte økonomien til et nivå som er liv laga, sier styreleder i Løv-Ham, Tom Georg Olsen.

Han sier at det er helt avgjørende at markedet responderer positivt på at en nå slår sammen kreftene og satser på å bygge en slagkraftig klubb i 1. divisjon.

Målet er å få til et budsjett på 16 millioner kroner, som vil være en bra økning i forhold til budsjettet Løv-Ham har operert med i år, på 10 millioner.

– Vi har faktisk booket møter med potensielle sponsorer hver dag nå fremover til det hele skal avgjøres i klubbene den 13. november. Vi vet jo ikke om alt slår inn, men bare det at så mange er villige til å sette seg ned sammen med oss må vi jo ta som et positivt tegn, mener Tom Georg Olsen.

Smittende gullrus?

Styringsgruppen som jobber for en fusjon er uansett under kraftig tidspress. Olsen gjør det klart at en sammenslåing må skje med virkning fra neste sesong dersom det skal være interessant ut fra et sportslig ståsted.

– Helt klart. Det må bli fra 2008. Vi må utnytte situasjonen vi har nå, med Løv-Ham som fortsatt 1. divisjonsklubb. Og så kan vi jo bare håpe at gullrusen fra Brann også kan dryppe litt på oss, at det nå er et så stort engasjement i fotball-Bergen at det kan komme oss til gode også. At vi nå har muligheten til å få en sterk nummer to-klubb bak Brann, vil styrke Bergen som fotballby. Det er et poeng vi tar med oss i diskusjonene med mulige investorer, understreker Olsen.

Venter på forbundet

– Hvilke signaler har dere fått fra Fotballforbundet på fusjonsplanene?

– De er jo positive, men vi opplever vel ikke det helt store engasjementet. De har ennå ikke kommet med noen formell uttalelse til det konseptet vi har presentert. Vi har en gruppe som jobber med den juridiske siden av fusjonen, og de har sendt et forslag til forbundet som vi venter en aksept på. Vi får bare pushe på videre og håpe på en tilbakemelding.

Den responsen skulle de helst alt hatt på bordet. I dag er det nemlig nok et viktig møte i styringsgruppen.

– Vi skal blant annet diskutere mulige navn på klubben, satsingen rundt det sportslige, og situasjonen på sponsormarkedet, svarer Tom Georg Olsen

Sammenslåing Fyllingen/Løv-Ham

  • I 2008 skal det etableres en toppfotballklubb med et 1. divisjonslag ved hjelp av Løv-Hams lisens, et rekrutteringslag i 3./4. divisjon og et toppet juniorlag.
  • Det skal utvikles egne toppspillere, spesielt fra Hordaland.
  • Ønsker å bli en mønsterklubb for kombinasjonen topp og bredde. Bredde-tilbudet blir fra 2009, i en samlet klubb
  • Styrene i begge klubber går inn for fusjonen, men avgjørelsen vil først bli tatt på ekstraordinære årsmøter 13. november.


Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...