• Fotball22. Juni 2011NM 4. runde Brann StadionBrann - SogndalGamle Brann helter på stadion å ser cup kampEirik Bakke - Sogndal , Erik Huseklepp - Bari og Azar Karadas - KasimpasaFoto: Astrid M. Nordhaug

    FOTO: Digitalsport

  • Fotball22. Juni 2011NM 4. runde Brann StadionBrann - SogndalGamle Brann helter på stadion å ser cup kampEirik Bakke - Sogndal , Erik Huseklepp - Bari og Azar Karadas - KasimpasaFoto: Astrid M. Nordhaug

    FOTO: Digitalsport

Syv eliteserieklubber på Bosman-audition

Kampinfo

Laster...

Sjekk hvilke spillere Molde, Brann, Start, Vålerenga og tre andre eliteserieklubber skal se på under årets Bosman-turnering.

Trenerduoen Eirik Bakke og Vidar Riseth tok tirsdag ut 17-mannstroppen til den såkalte Bosman-turneringen i Valhall. Dette er turneringen for kontraktsløse spillere som ønsker å vise seg frem med mål om å finne seg en ny klubb.

Tror på mange kontrakter

En rekke klubber, agenter, speidere og rådgivere har meldt sin ankomst til turneringen i Valhall. Blant disse er eliteserieklubbene Molde, Brann, Sogndal, LSK, Sarpsborg 08, Start og Vålerenga.

- Tidligere år har det vært mellom 150-200 mennesker til stede på tribunen. I år har det også vært veldig bra interesse. Tilbakemeldingen er at det er spennende at det er så mange spillere med som man ikke vet noe særlig om, sier kommunikasjonsansvarlig i NISO, Thomas Kristensen, til bt.no.

I tillegg stiller representanter fra 1.-divisjonsklubbene Mjøndalen, Follo, Ull/Kisa, Sandefjord og 2.-divisjonsklubbene Raufoss og Lørenskog, samt representanter fra flere irske, svenske og finske klubber. Kristensen er sikker på at mange av de kontraktsløse spillerne vil ordne seg nye klubber i løpet av, eller etter, turneringen.

- Tidligere år har det blitt skrevet kontrakter på vei fra banen til garderoben. Jeg tror det er mange som vil få gode kontrakter i år også, sier Kristensen.

Ungt og umerittert lag

Årets Bosman-lag er yngre og mindre merittert enn de to foregående årene turneringen har blitt arrangert. De fleste av spillerne har bakgrunn fra 1. og 2. divisjon, mens fem av spillerne har vært innom eliteserien.

Av disse er Hannes Sigurdsson mest kjent. Han har spilt for Viking i to perioder (2002-2005 og 2007-2008). Det siste året har han tilbrakt i den kasakhstanske klubben Atyrau, men nå er han altså klubbløs.

De fire andre spillerne er Colin Nkee, Edwin Kjeldner, Dardan Dreshaj og Rocky Lekaj. Nkee har spilt eliteseriefotball for Strømsgodset, Kjeldner har såvidt hatt et innhopp i eliteserien for Lyn i 2009, Dreshaj har én kamp og ett mål for Start, og Lekaj fikk prøve seg i eliteserien med Sandefjord. Lekaj har også vært proff i Championship med Sheffield Wednesday.

- Det er en ung gjeng som ikke er så merittert. Men spillerne er sultne og har lyst til å vise seg frem. Siden det er i januar, så er ikke alle i tipp-topp form. Men det er mange med gode fotballferdigheter. Dette er en fin mulighet for dem til å vise seg frem, sier trener Eirik Bakke.

Troppen har trent sammen de siste tre dagene, og torsdag møter de Irland til kamp. Sverige og Finland møtes i den andre kampen, før vinnerne og taperne av de to kampene møtes til dyst.Årets Bosman-lag:

Idar Nordby Lysgård (keeper)
Kristian Hansen (keeper)
Erlend Eggen Persgård (høyre- og venstreback + midtbane)
Knut Rønningene (midtstopper, høyreback og sentral midtbane)
Prince Mambouana (midtstopper)
El Amrani Ahmed (kantspiller, høyre- og venstreback)
Abdi Hassan (sentral midtbane)
Yanly Ayala (høyre- og venstrekant)
Rocky Lekaj (midtbane, høyre- og venstrekant)
Gulbetin Güven (midtbane, venstre- og høyrekant)
Dardan Dreshaj (spiss)
Balal Arezou (spiss, venstre- og høyrekant)
Karim Aoudia (spiss)
Edwin Kjeldner (spiss, venstre- og høyrekant, midtbane, venstreback)
Mohammed Taeib (spiss, kant)
Colin Nkee (spiss)
Hannes Sigurdsson (spiss)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...