• FotballBelgiaFoto: PhotoNews/DigitalsportNORWAY ONLYBRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 05: Mushaga Bakenga of Club Brugge KV (25) celebrates with teammates after scoring during the Jupiler League match between Club Brugge and Beerschot AC on February 05, 2012 in the Jan Breydel Stadium in Brugge, Belgium.

    FOTO: Digitalsport

National får Bakenga-penger

Kampinfo

Laster...

Nationalkameratene får cirka to millioner kroner av Rosenborg.

Da Mushaga Bakenga ble solgt til Club Brugge, så barndomsklubben Nationalkameratene for seg en god slump videresalgspenger. Med en "ukjent" regel førte til at RBK ikke ville betale noe, og viste til at klubben hadde lignende saker med Start og Aalesund, og at det dermed ikke kunne være noen forskjell.

Les også: Start får Annan-penger fra RBK

- Syvsifret beløp

Men nå er tvisten løst, og det uten at NFFs voldgiftsapparat ble innblandet. RBK fikk penger fra Aalesund for Tor Hogne Aarøys overgang til JEF United, Start fikk penger fra RBK for Anthony Annans overgang til Schalke 04, og Nationalkameratene kan juble for millionbeløp inn på konto.

– Jeg kan si at det er et betydelig sjusifret beløp som Nationalkameratene får, sier klubbens advokat Andreas Ekker.

Han vil ikke si summen, men etter det Adresseavisen erfarer kan Nationalkameratene smile over cirka to ferske millioner kroner inn på konto etter at Bakenga ble solgt for 20 millioner kroner i januar.

– Det betyr mye for oss, selvfølgelig. At vi, den lille breddeklubben, sitter igjen med penger. Vi er glad for at denne avtalen som Harald Haugan i 2007 sto i spissen for, sammen med Andreas Ekker, ble gjennomført sik at vi i da kan nyte godt av pengene, sier Trine Kotsbakk.

- Kommer spillerne til gode

Hun er leder i fotballavdelingen, og lover at pengene kommer godt med.

– Dette er penger som skal komme spillerne til gode. Men hva vet vi ikke enda, foruten at vi på sikt skal ha et nytt dekke på vår egen kunstgressbane, sier hun.

Ekker roser Rosenborg for at saken nå er løst.

– RBK har håndtert prosessen på en meget fin måte. Det skal klubben roses for, sier Ekker.

I en kommentar til RBKs hjemmeside sier Erik Hoftun at alle disse sakene har vært vanskelige, men at alle er fornøyde med at det ble løst uten NFF.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...