• Fotball25. Oktober 2010EliteserienBrann StadionBrann - Kongsvinger 3 - 1Cato Hansen (R) , BrannFoto : Astrid M. Nordhaug

    FOTO: Digitalsport

Enige om byttehandel

Kampinfo

Laster...

Brann og Sogndal er enige om en avtale hvor Brann får Piotr Leciejewski, mens Kenneth Udjus og Cato Hansen går til Sogndal.Spillerne skal nå forhandle om sine respektive personlige kontrakter, og det her de virkelige førjulsnøttene finnes.

For paradoksalt nok sitter alle tre med avtaler motparten skal få vanskeligheter med å matche.

Leciejewski er blant Sogndals aller best betalte spillere, og har en årslønn som ikke uten videre passer inn i Brann-ledelsens visjoner om moderasjon.

På samme måte tjener Cato Hansen rundt 750.000 kroner i Brann – en årslønn som ikke er spiselig i Sogndals nye lønnssystem, hvor topplønnen er på 600.000 kroner.

Endelig mottar også Kenneth Udjus relativt drøy godtgjørelse for å varme benken på Stadion – sørlendingen tjener ikke mye mindre enn Hansen, og må derfor også belage seg på smalhans om han skal skifte klubb.

I utgangspunktet er situasjonen slik at byttehandelen er avhengig av at alle tre spillerne blir enige med sin nye klubb.

– Skal forhandle

Udjus er mer enn klar for et klubbskifte.

– Jeg håper dette vil gå i orden. Det vil bli bra i så fall, sier Udjus.

Branns reservekeeper bekrefter at han har fått beskjed om at han ikke vil bli satset på i Brann, til tross for at han har ett år igjen av kontrakten.

– Situasjonen er den at jeg skal forhandle med Sogndal, sier Udjus. Forhandlingene begynte i går kveld.

I Sogndal er Udjus blitt forespeilet å bli førstekeeper, ettersom Leciejewski er på vei ut.

– Jeg har fått beskjed om at jeg blir førstekeeper. Det har stor innvirkning på valget mitt, sier Udjus som er lei av å være reserve.

Cato Hansen ville i går ikke bekrefte at han er høyaktuell for en overgang til Sogndal.

– Det er for tidlig å si noe. Jeg må bare vente og se hva som skjer, sier Hansen.

Aabrekk liker Cato Hansen

For klubbene er det ikke vanskelig å forstå hva som er motivasjonen med handelen. I Brann har man lenge sett behovet for en målvakt som kan presse Håkon Opdal. Man har derimot ikke valgt å prioritere å hente en keeper, rett og slett fordi det hele tiden har vært mer presserende behov for andre spillertyper, spesielt midtstoppere.

I tillegg har verken Rune Skarsfjord eller forgjengeren Steinar Nilsen hatt spesielt stor sans for Cato Hansen.

Det har derimot nåværende Sogndal-trener Harald Aabrekk. Det var han som anbefalte kjøp av Hansen mens han arbeidet som speider i Brann.

Hansen passer også perfekt for Sogndal, i og med at klubbens førsteprioritet i spillerjakten er å få tak i en rask spiss.

Tar vi med at polske Leciejewski har ett år igjen av kontrakten med Sogndal, og at den ambisiøse keeperen trolig forsvinner fra saftbygden uansett, er det lett å se at de to klubbene har funnet det som kan ligne på en handel begge kan komme godt ut fra.

Med mindre hovedpersonene selv velter det hele.

Verken ledelsen i Brann eller ledelsen i Sogndal svarte på BTs henvendelser i går.– Topp-tre i eliteserien

Knut Høibraaten, agent for Kenneth Udjus og Piotr Leciejewski, tror polske Leciejewski vil slå gjennom som en av de beste keeperne i eliteserien neste år.

– Piotr er en utrolig god og lovende keeper. Han har en fantastisk innstilling og har utrolig gode holdninger. Det vil overraske meg om han ikke er blant topp-tre i eliteserien neste år, sier Høibraaten.

Agenten har en egen forkjærlighet for keepere, og var også mannen som hentet Anders Lindegaard til Aalesund og Sead Ramovic til Tromsø. Han ønsker ikke å kommentere den aktuelle byttehandelen mellom Brann og Sogndal.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...