• Hovedbilde med Burnley i bakgrunnen. Bergenseren Christian Kalvenes i Burnley.

    FOTO: Rune Nielsen

Styret stoppet Kalvenes-retur til Brann

Kampinfo

Laster...

Christian Kalvenes kunne blitt spilleklar for Brann denne uken. Men styret satte foten ned, klubben har ikke råd til å betale lønnen.

Brann har den siste tiden gjort et forsøk på å hente Burnleys Christian Kalvenes tilbake til Norge og Bergen før overgangsvinduet stenger natt til torsdag. Venstrebacken var svært positiv, men avtalen strandet da styret skulle behandle saken. De fant ikke midler til å betjene 33-åringens lønnsbetingelser.

Etter det BT erfarer, lå lønnsnivået på drøyt 500 000 kroner. En relativt beskjeden sum i forhold til gjennomsnittslønnen i dagens Brann-stall.

Skuffet Brann-trener

– Vi har gjort et forsøk på å se om det er mulig å hente Christian. Klubben har dessverre ikke økonomi til dette, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

Hvis avtalen hadde gått gjennom før overgangsvinduet stenger, hadde Bergens første Premier League-proff vært tilgjengelig for spill for Brann allerede i april. Nå renner trolig avtalen ut i sanden.

Steinar Nilsen er skuffet.

– Ja. Vi hadde håpet å få på plass en forsvarsspiller nå i vinter. Nå har vel styret sagt sitt, sier Brann-treneren.

Bjørn Dahl skulle gjerne hatt Kalvenes tilbake på Stadion. Men han sier at budsjettene ikke tillater nye ansatte på lønningslisten før noen eventuelt forsvinner fra klubben.

– Vi er nødt til å være steinharde i forhold til budsjettene som vi har vedtatt. Det er alltid fristende å si ja når vi vet hvem vi hadde fått hjem. Christian kjenner jeg godt, en flott gutt, men denne gangen gikk det ikke, sier Branns daglige leder.

– Vi har brukt mye penger på snørydding og må kanskje kutte mer i staben. Da kan vi ikke ta inn på den ene siden og ut på den andre.

Dahl vil ikke kommentere lønnsbetingelsene, men innrømmer at Branns økonomiske muskler er små for tiden.

– I forhold til 2006 og 2007, da vi hadde midler, er situasjonen ganske annerledes, ja. Nå kan vi ikke leke, melder Dahl.

Steinar Nilsen kaller klubbens posisjon på overgangsmarkedet prekær.

– Vi ser Viking og Molde som får inn en ny spiller når noen blir skadet. Situasjonen i Brann er prekær. Det er det ingen tvil om, slår nordlendingen fast.

Kalvenes ønsker spilletid

Brann-treneren tror Kalvenes hadde vært en solid forsterkning.

– Christian er en lokal gutt som ville tatt med seg erfaring fra England i bagasjen. Jeg så på det som spennende, forklarer Nilsen.

Brann har foreløpig ikke spurt Hardball om økonomisk hjelp.

– Ikke i en sånn sak som dette, sier Roald Bruun-Hanssen.

Christian Kalvenes har ikke vært på banen for Burnley siden 31 januar. Da Brian Laws tok over som manager for den nedrykkstruede klubben like over nyttår, hentet han også inn venstreback Daniel Fox. Han har vært et klart førstevalg for den nedrykkstruede Premier League-klubben.

Ettersom kontrakten til bergenseren går ut 1. juni, har 33-åringen fått beskjed om at han allerede nå kan forlate Turf Moor vederlagsfritt.

– Realitetene må vi forholde oss til. Christian har lyst til å spille fotball, nå må han kanskje vente til august, sier agent Per-Ove Ludvigsen.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...