• FOTO: Silje Katrine Robinson

  • FOTO: Silje Katrine Robinson

  • FOTO: Digitalsport

Mjelde slutter i Brann

Kampinfo

Laster...

BERGEN: Mons Ivar Mjelde er ferdig som Brann-trener etter sesongen.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Brann Stadion tirsdag kveld. Laget vant eliteserien i fjor, men har ikke vært i nærheten av å følge opp i 2008.

- Som et resultat av resultatene i 2008-sesongen har vår hovedtrener, Mons Ivar Mjelde, i dag stilt sin plass til disposisjon. Sportsklubben Branns styre, ledelse og trenerteam, samt klubbens spillere, har evaluert den sportslige situasjonen. Alle beklager den utviklingen vi har hatt utover i 2008-sesongen, og alle føler et ansvar for den, leste styreleder Magne Revheim fra en uttalelse.

- Som et resultat av dette har vår hovedtrener, Mons Ivar Mjelde, i dag stilt sin plass til disposisjon. Det er enighet om at Mons Ivar fortsetter å lede laget ut denne sesongen, men at klubben satser på en ny hovedtrener fra og med 2009-sesongen. Dette er i samsvar med spillernes ønsker.

Debatt:

I tillegg til styreformannen var Mjelde, sportssjef Roald Bruun-Hanssen og kaptein Eirik Bakke til stede på pressekonferansen. Daglig leder Bjørn Dahl var med som tilskuer.

Web-TV fra pressekonferansen:- Bare gode minner

Det skal ha vært tilnærmet spilleropprør mot Mjelde den siste tiden, noe som også ble et tema i spillergruppen før det ydmykende tapet for Molde på Aker Stadion mandag.

- Det er overhodet ikke noe vondt blod mellom meg og klubben fra min side, sier Mjelde.

- Jeg har bare gode minner fra tiden min som trener i Brann. Vi har vunnet gull, sølv og bronse i serien. Vi har tatt cupgull, og vi har hatt et eventyr i Europa, fortsetter treneren som nå sitter på oppsigelse.

Treneravgangen:

- Ikke presset

Mjelde hevder han ikke er presset ut av jobben.

- Jeg har ikke fått press fra noen. Jeg har tatt dette valget selv. At jeg stiller plassen min til disposisjon, er en totalavgjørelse ut fra sesongen 2008. Det har vært noen oppturer, men selvfølgelig også noen tilbakeslag. Vi har tapt noen kamper som vi synes har vært uforklarlig.

- Jeg setter klubben foran meg selv. Jeg har vært trener lenge, men klubben må ta nye steg. Det var en samlet vurdering som førte til dette, sier Mjelde.

På spørsmål om han har vurdert stillingen sin en stund, er svaret dette:

- Jeg skal ikke si at jeg aldri har tenkt tanken. Men det var kanskje det som skjedde i går (Molde-tapet) som fikk det til å bikke den veien, sier Mjelde.

Spillerne står bak

Kaptein Eirik Bakke sier at han støtter beslutningen.

- Vi i spillergruppen støtter denne beslutningen. Nå skal vi gjøre alt for å få en god avslutning på 2008-sesongen og vinne noen kamper, sier Bakke.

Mjelde blir værende i klubben de tre siste seriekampene før han gir seg som trener etter seks år i Brann.

- Det var et felles, klart ønske fra spillergruppen og ledelsen om at Mons Ivar skulle trene laget ut sesongen, sier styreleder Magne Revheim.

Brann-flausen mot Molde:

Bruun-Hanssen blir

Sportssjef Roald Bruun-Hanssen ga Mjelde honnør på pressekonferansen.

- Jeg har mest lyst til å gi hønnør til Mons for måten han løser situasjonen på, sier Bruun-Hanssen, som samtidig gjør det klart at alle må ta selvkritikk for det som har skjedd.

På direkte spørsmål om han har vurdert sin egen stilling som sportssjef i klubben, svarte han følgende:

- Nei, det har jeg ikke gjort i den situasjonen vi er i nå.

Videre opplyser han om at Harald Aabrekk fra onsdag av vil gå tilbake til en rolle som speider i Brann. Han har de siste månedene vært assistenttrener for Mjelde etter at Espen Steffensen måtte gå - mot Mjelde sin vilje.

- Vi har mer bruk for at Harald hjelper meg med tanke på spillerstallen inn mot 2009-sesongen, sier Bruun-Hanssen.

Hadde krisemøte

Mjeldes fremtid var tema for et krisemøte på Brann Stadion tidligere tirsdag kveld.

Debatt:

Elendigheten toppet seg mandag, da Brann ledet 2-0 mot Molde på Aker Stadion, men tapte 3-2 etter at Molde hadde snudd kampen med ti mann på banen.

- Det som skjedde i kampen mot Molde oppleves som veldig trist, sier Bruun-Hanssen.

Enige om sluttpakke

Mjelde er nå inne i sin sjette sesong som Brann-trener og er den som har sittet lengst som trener i klubben etter krigen.

40 år gamle Mjelde hadde opprinnelig en kontrakt som utløp etter årets sesong. Den ble 15. mai i år forlenget med to nye år og går først ut etter sesongslutt 2010.

Nå blir den altså avsluttet allerede etter årets sesong. Mjelde og Brann er enige om en sluttpakke.

- Vi er enige om hvordan vi skal avslutte forholdet. Dette er helt udramatisk. Detaljene om hvordan vi eventuelt skulle løse dette, sto allerede i kontrakten min, sier Mons Ivar Mjelde.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...