• MOLDE 20080723:Branns trener Mons Ivar Mjelde snakker med media etter cupkampen mellom Molde og Brann på Aker stadion i Molde onsdag kveld. Molde vant 8-0.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .

    FOTO: Ekornesvåg, Svein Ove

- Dette er tredd ned over hodet på meg

Kampinfo

Laster...

I går ble Harald Aabrekk ny assistenttrener i Brann. Det er en hjelp Mons Ivar Mjelde er sterkt imot.

Etter manglende resultater krevde Brann-ledelsen endringer i klubbens trenerapparat. Etter tirsdagens svake forestilling mot Ventspils fikk Mjelde de første signalene på at noe var på gang.

Onsdag ble hovedtreneren presentert for en løsning der speider Harald Aabrekk byttet jobb med assistenttrener Espen Steffensen.

- Den løsningen ga jeg klart beskjed om at jeg var uenig i, sier Mjelde.

Hovedtreneren fikk ikke gehør. I går måtte Steffensen, som gjennom snaut seks år har vært Mjeldes nærmeste medarbeider - og private omgangsvenn - forlate klubben.

Mistillit fra ledelsen

- Fra ledelsen, sportssjefen, trenerteamet, støtteapparatet og spillerne. Alle har ansvaret for dette. Espen er ikke noen syndebukk, sier Mjelde.

- Trenerteamet har ikke fått ut potensialet i laget. Vi trenger en ny impuls rundt spillerne, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

Gårsdagens presseseanse på Brann Stadion ble en merkelig affære. Mjelde sa flere ganger i kraftig ordelag klart ifra hva han mente om treneravgangen, mens Bruun-Hanssen sto ved trenerens side med en alvorlig mine.

- Jeg har forståelse for at klubben mener at vi ikke har levert resultater, men jeg er overbevist om at vi hadde klart å snu den tunge trenden vi er inne i uten hjelp, sier Mjelde.

Brann-treneren hevder at han har spillernes tillit, og i går uttalte kaptein Eirik Bakke at han var sjokkert over at ledelsen ønsket Steffensen fjernet fra feltet.

- Det er ingen tvil om at presset for å gjøre noe kommer ovenfra, sier Mjelde.

For dem som var på gårsdagens Brann-trening var det ikke lett å se at Mjelde fremdeles har sjefsansvaret. Brann-treneren stod stort sett med hendene på ryggen, mens Aabrekk ledet flere av spilløktene.

Ønsker sluttvederlag

- Når det ble klart at en ekstra skulle inn hadde jeg håpet at det også var plass til Espen, sier Mjelde, som kom med denne løsningen overfor ledelsen uten å få gehør.

- Det ville blitt for mange kokker og for mye søl. Vi kan ikke stå oppå hverandre, sier Bruun-Hanssen.

Steffensen selv ønsket heller ikke å bli stående i bakgrunnen på feltet og forsvant ut fem måneder før kontraktsslutt med et vederlag i lommen.

- Jeg er ikke enig i avgjørelsen. Dette har jeg fått tredd nedover hodet, men når avgjørelsen er tatt må jeg forholde meg profesjonelt til den, sier Mjelde, og legger til:

- Jeg har spurt om de ikke heller vil fjerne meg, men beskjeden var at de fremdeles har tillit til meg som hovedtrener.

- Har du selv vurdert å trekke deg?

- Jeg kan ikke si opp på egen hånd og stå uten fem flate øre, sier Mjelde.

Med den uttalelsen nærmest innbød en skuffet Mjelde til å komme opp med et sluttvederlag, slik at han kunne forlate Stadion sammen med assistenten.

- Jeg har ingen kommentar til Mjeldes uttalelser, sier Bruun-Hanssen.

Mjelde har kontraktsfestet et sluttvederlag om han skulle bli løst fra kontrakten.

- Er det fremdeles du som er den uomtvistelige sjefen i trenerteamet?

- Ja, noe annet blir ikke aktuelt. Blir jeg fratatt sjefsansvaret er det et kontraktsbrudd, og det samme som å gi meg sparken, sier Mjelde.

BTs forsøk på å få kontakt med Brann-direktør Bjørn Dahl eller styreformann Magne Revheim lyktes ikke i går.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...