• Venezuela's Ruben Limardo Gascon, left, competes with Norway's Bartosz Piasecki during the gold medal match in men's individual epee fencing competition at the 2012 Summer Olympics, Wednesday, Aug. 1, 2012, in London. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

    FOTO: AP

Piasecki skal fekte i Operaen

Kampinfo

Laster...

OL-sølvvinner Bartosz Piasecki er i hundre over å få en perfekt ramme rundt idretten sin: Operaen.

Fekteren møter sin olympiske overmann Ruben Limardo Gascon under Oslo Cup som går 24. og 25. november. Til dette verdenscupstevnet er det ventet drøye hundre deltagere fra nesten 20 nasjoner, og vinneren fra OL i London sto øverst på ønskelisten.

- Dette er stas. Nå tas fekting til et nytt nivå, kommenterer Piasecki.

Han ser frem til superfinalen som skal foregå lørdag kveld den 24. Skulle han ikke komme til finalen, blir det en oppvisningskamp.

- Men jeg har vunnet Oslo Cup de to siste årene, sier han.Pågang

Etter at Norge overraskende fikk OL-medalje i denne idretten, har Norges Fekteforbunds klubber merket stor pågang av nye utøvere.

- Det er flere klubber som opererer med venteliste, opplyser president Junjie Cao.

Han var selv til stede i London og opplevde det store. Nå jobber han og resten av styret med å få flere trenere, ikke minst i Trondheims-området. Der har landslagssjef Mariusz Piasecki, sølvguttens trener og far, bidratt med sine kunnskaper.

Når fekterne trer inn blant opera- og balletteliten, ser Piasecki frem til å vise sin kunst. I en hvit drakt, med dansende bevegelser, kan det han driver med ligne litt på en ballettutøvers bevegelesmønster.

- Dette blir stort. Vi er vant til å være i haller, sier Piasecki, som gleder seg til et nytt møte med sin overmann.

- Da skal han ikke få lov til å løpe mot meg så mange ganger. Han fikk gjøre hva han ville i London. Det er irriterende, sier utøveren som tapte 15-10 for fekteren som trener i Polen.

- For oss er dette en stor idrettslig begivenhet og stevnet er kjent for sitt høye sportslige nivå. For norsk fekting betyr det at våre beste aktive får vist seg frem på hjemmebane og de noe mindre erfarne får stimulans og impulser til videre utvikling, sier Junjie.

Han skal snart i møte med TV-selskaper, for også å få dem på banen.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...